Lahko bi rekli, da so zasavski policisti ta konec tedna večkrat posredovali v prazno. Za precej prijav se je izkazalo, da kršitev policisti pri intervenciji niso zaznali. Sicer pa so se ukvarjali spetimi spori, petimi kršitvami javnega reda in miru, dvema prometnima nesrečama, poškodovanim vetrobranskim steklom, podrtim drevesom, tatvino hladilnika, objestno vožnjo, ustavili pa so tudi dva pijana voznika.


PP Hrastnik

V soboto so policisti obravnavali spor v družini, vendar niso ugotovili kršitev.

Policiste so obvestili o glasnih osebah, ki naj bi motile prijavitelja. Policisti pri kontroli niso ugotovili kršitve.

V večernem času so intervenirali zaradi glasne glasbe in kršitelju izrekli globo.

V nedeljo so sprejeli prijavo poškodovanja vetrobranskega steka na vozilu. Nastalo je za okoli 400 evrov materialne škode.


PP Trbovlje

V soboto v večernem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah in kršitelju izrekli globo.

V Trbovljah so intervenirali zaradi glasne glasbe, kršitelju so izrekli globo. Vendar je ta z glasno glasbo ponovno motil nočni mir in počitek v jutranjih urah, zato ga čaka prekrškovni postopek.

V nedeljo v dopoldanskem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je sta se sprla občana zaradi parkiranja vozil.

Policisti so prejeli prijavo občana o tatvini  hladilnika in električnega vodnika. Škoda znaša okoli 900 evrov.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policiste obvestili o sporu med sosedoma, vendar policisti niso ugotovili elementov kaznivega dejanja ali prekrška. Ugotovili pa so, da udeleženca omenjeni spor že urejata na sodišču.

V soboto so policiste obvestili o objestni vožnji vozil po mestni ulici v Zagorju ob Savi. Policisti so opravili večkratno kontrolo omenjene ulice, vendar kršitev niso zaznali.

Policiste so obvestili o dogodku, v katerem naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano električno kolo. Policisti z ogledom niso ugotovili znakov prometne nesreče, ker na udeleženih vozilih ni bilo vidne materialne škode.

V nedeljo v zgodnjih jutranjih urah so policiste obvestili o glasnih osebah, ki naj bi motile prijavitelja. Policisti pri kontroli niso ugotovili kršitve.


PP Litija

V petek popoldne so policiste obvestili o podrtem drevesu na cesti od naselja Vače proti Kandršam. Policisti so usmerjali promet do prihoda upravljalca, ki je drevo odstranil.

V Hotiču so obravnavali voznik štirikolesnika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Čaka ga obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V soboto ponoči so v Hotiču obravnavali trčenje v divjad. Napisali so obvestilo o odstopu od obravnave nesreče.

Popoldan so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivoma alkohola (0,62 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Čaka ga obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so jih obvestili o sporu med več osebami. Kršitve niso ugotovili.

Zvečer so obravnavali spor med zakoncema, vendar kršitev niso ugotovili.


Savus

Foto: arhiv Savus