Policisti v Zasavju so se ta teden ukvarjali s prometnimi nesrečami (kar 10 manjših), vožnjo pod vplivom alkohola in prepovedanih drog (štirje …) kršitvami javnega reda in miru, najdenim denarjem, nesrečo pri delu. Poleg tega so obravnavali junaka, ki je tankal in odpeljal brez plačila, pa enega, ki je zakuril travnik in drugega, ki je zakuril garažo. Tudi kradli so kot srake. Izginili so menjalni denar, parfumi, orodje, platišča, gorivo in okrasni pokrovi iz avtomobila.

PP Hrastnik

V torek nekaj po 12. uri so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom. Voznica je z osebnim vozilom oplazila drugo vozilo ter odpeljala. Povzročila je za okrog 20 evrov škode.

Okoli 16. ure so policiste obvestili o poškodovanju osebnega vozila. Neznani storilec je z neznanim predmetom poškodoval osebno vozilo, ter s tem oškodoval lastnico za 500 evrov.

PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali vlom v poslovni prostor. Neznani storilec je odnesel 100 evrov menjalne gotovine.

Pri kontroli cestnega prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila. Odredili so mu hitri test na prepovedane droge, ki ga je odklonil. Zaradi tega je bil odrejen strokovni pregled, ki je bil opravljen v zdravstveni ustanovi. V primeru potrditve prisotnosti drog bo uveden prekrškovni postopek.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika. Pri tem je na osebnih avtomobilih nastala materialna škoda za približno 1500 evrov.

Obravnavali so kršitev nočnega miru in počitka v stanovanjskem bloku. Občan je poslušal glasbo in zaradi glasnosti motil ostale stanovalce. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Ukvarjali so se s prometno nesrečo na parkirišču. Nastala je manjša materialna škoda, zaradi česar so policisti izdali obvestilo o odstopu.

V sredo so obravnavali vlom v kletni prostor v stanovanjskem bloku. Neznani storilec je ukradel orodje, platišča in gorivo, lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Neznani storilec je na osebnem avtomobilu na parkirnem prostoru ukradel vse štiri okrasne pokrove in lastnika oškodoval za 200 evrov.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika, pri tem je na osebnih avtomobilih nastala materialna škoda za približno 1000 evrov.

V četrtek je na Ojstrem je prišlo do travniškega požara, ki so ga gasilci uspeli pogasiti. Policisti v zvezi z dogodkom še zbirajo obvestila in bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

V trgovskem centru sta neznani storilci odtujili parfume v vrednosti približno 1000 evrov. Policisti še zbirajo obvestila.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Sevnice.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, na vozilo je padlo kamenje s pobočja. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V Zagorju ob Savi so policisti z zapisnikom o najdenih predmetih zasegli najditelju najden denar.

Obravnavali so voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so spisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju ob Savi. Udeleženec prometne nesreče je vozil pod vplivom alkohola, izdali so mu plačilni nalog.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom v Zagorju ob Savi. Policisti glede prometne nesreče, v kateri je nastala materialna škoda, zbirajo obvestila.

Na bankomatu v Kisovcu so našli denar, ki so ga policisti z zapisnikom o najdenih predmetih zasegli najditelju. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil za najdbo lastnika.

Obravnavali so še prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo. Policisti so ugotovili, da je voznica vozila osebno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

PP Litija

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje goljufije na bencinskem servisu v Litiji. Znana oseba je natočila gorivo v vrednosti nekaj deset evrov, nato pa zneska ni poravnala.

V sredo so v okolici Litije obravnavali voznika osebnega vozila, ki je v cestnem prometu vozil motorno vozilo pod vplivom alkohola. Indikator je pokazal rezultat 0,73 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik je vozil neregistrirano vozilo, na katerem je imel nameščene druge tablice. Čaka ga prekrškovni in predkazenski postopek.

V četrtek se je v okolici Šmartna pri Litiji zgodila nesreča pri delu. Moški si je moški pri delu z rezkalnikom huje poškodoval roko. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Ljubljana.

V okolici Litije je zaradi brušenja in iskrenja prišlo do manjšega požara v garaži hiše, ki ga je lastnik pogasil sam, nastala materialna škoda znaša približno 1000 evrov. Policisti preiskujejo sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Zvečer je v Gabrovki voznica z vozilom povozila divjad, ob izpolnjenih pogojih so policisti odstopili od ogleda.

Savus

Fotografija je simbolična