Festivala uporniške pesmi v rudniku Hrastnik prinaša v nedeljo, 23. oktobra, koncert ŽPZ Kombinat. Pa ne le to. Pred Kombinatkami bodo v krajšem koncertnem uvodu nastopile še Z’borke.

Organizatorji so zaradi organizacijskih težav odpovedali koncerte Zlatka, Z’bork in Orlekov. Poslušalci, ki so se odločili za te koncerte, lahko vstopnice izkoristijo za koncert ŽPZ Kombinat ali pa dobijo kupnino vrnjeno. Vsi, ki še nimajo kart, jih lahko kupijo na platformi Moje karte.si, v Hrastniku v TIC (tržnica) ali pa enostavno na Petrolu.

Vstopnice lahko kupite tukaj.

Poleg ŽPZ Kombinat bodo v rudniškem rovu pred glavnim večernim koncertom predstavile še članice feministične ženske vokalne skupine Z’borke. Čarobnost koncerta v jami (pri jašku) rudnika Hrastnik bo za pevke obeh zborov in poslušalce prav gotovo svojevrstna izkušnja.

Z’borke

Feministični pevski zbor Z’borke je nastal marca leta 2014 kot odgovor na reproduciranje seksističnih, mizoginih besedil v popularni in zborovski glasbi. Zaradi praznine, ki so jo Z’borke čutile na področju angažiranega zborovskega petja in kopice ljudskih pesmi, prirejenih za zbor, polnih seksizma, ženske pasivnosti, neenakovrednosti in stereotipov, so se odločile ustanoviti feministični pevski zbor. FPZ Z’borke deluje proti seksizmu, nehierarhično in antikapitalistično. Zbor spodbuja enakopravnost ter enake možnosti vseh, predvsem pa žensk in manjšin. Z’borke so glasbena skupina, ki na Festivalu uporniške pesmi v Zasavju predstavlja pomemben temelj malo drugačne slovenske uporniške pesmi.

Savus

Foto: Z’borke, ŽPZ Kombinat