V Kulturnem centru Delavski dom Zagorje je na ogled slikarska razstava članic in članov kulturnega društva Dom Zagorje. Pod budnim očesom njihovega mentorja Milana Razborška po nekajletnem mirovanju društvo letos praznujejo 11 leto aktivnega delovanja. V tem obdobju se je zvrstilo veliko razstav, tudi izven občinskih meja. Svoja dela izdelujejo v različnih tehnikah in materialih, nekateri so se lotili tudi kiparjenja.

Likovniki že vrsto let pripravljajo razstave, ki so vedno številčno dobro obiskane. Najljubša in najbolj zahtevna priprava je vsakoletna že tradicionalna razstava v počastitev dneva žena. Ob tej priliki si vedno izberejo temo za svoja slikarska dela. V preteklih letih so bili na razstavi predstavljeni nekateri slovenski in zasavski slikarji (Ivana Kobilca, Gvido Birolla, Franc Kopitar, Tone Leskovšek, Nikolaj Beer). Lotili so se zgodovine rudarjenja in nastajanja mesta Zagorje, zgodovine zasavskih pleharjev (Pihalni orkester Svea), ki je ob otvoritvi z nekaj skladbami razveselil obiskovalce.

Predstavili so nekatere znane in manj znane slovenske pesnice in pesnike (Lili Novy, Fani Hausman, Josipina Turnograjska, Luisa Pesjakova, Pavlina Pajkova, Mila Kačič, Ela Peroci, Neža Maurer in Svetlana Makarovič), posladkali so se s čokolado, tudi obiskovalci. Vse razstave so glasbeno in tekstovno ustrezno opremljene. Tokratna razstava ima naslov Pokrivala tako in drugače. Voditeljica prireditve je obiskovalce seznanila z zgodovino nastanka in namembnosti različnih pokrival.

Ob razstavi 8. marca obiskovalke vedno prejmejo simbolično darilo. Tokrat je to majhen klobuček, ki so ga v ta namen izdelale likovnice. Za dobro voljo so poskrbele Knapovske punce.

Svoja likovna dela razstavljajo Ivanka Južina, Magda Brvar, Milena Taškar, Andreja Aničin, Mojca Godec, Danijela Aničin, Joža Flisek, Bojan Rozina in Vlado Garantini. Razstavo si lahko ogledate do 8. aprila.

Savus

Foto: Dom Zagorje