sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Poklon velikemu umetniku

Predstavniki Ustanove Fundacija Ladko Korošec, Občine Zagorje, Rudarskega pevskega zbora Loški glas in MPZ Ladko Korošec so ob današnji 100. obletnici rojstva Ladka Korošca k spomeniku pred Weibergerjevo hišo v Zagorju položili cvetje.

Skupina pevcev Rudarskega pevskega zbora Loški glas je v rudarskih uniformah zapela venček Ladkovih najljubših ljudskih pesmi. Ladko Korošec je spoštoval rudarje in njihovo delo. Kot triletni deček je v rudarski uniformi sodeloval tudi v paradi in igral na mali boben.

Ustanova Fundacija Ladko Korošec se je ob 100-letnici rojstva odločila za ponatis Koroščeve knjige Na tista lepa pota.

Župan Občine Zagorje Matjaž Švagan bo vsem osnovnim in srednjim šolam ter vsem knjižnicam od Litije do Radeč podaril po tri knjige. Knjigo bodo uradno predali predstavniki Ustanove Fundacija Ladko Korošec, Rudarskega pevskega zbora Loški glas in MPZ Ladko Korošec.

Sicer pa predstavniki omenjene ustanove načrtujejo še koncert zagorskih pevskih skupin in opernih pevcev s programom pesmi, ki jih je imel ta operni pevec najraje. Prireditev Poklon Ladku Korošcu bo, če bodo razmere dopuščale, 23. oktobra v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje.

Savus

Foto: Damir Kozolič, Občina Zagorje ob Savi

Isti avtor