četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Pohod na Vrhe nad Trbovljami

Člani Društva diabetikov Zagorje so se v soboto, 18. maja, odpravili na pohod na Vrhe, kjer so med drugim srečali tudi skupino pohodnikov iz okolice Ljubljane.

Sobotno jutro, 18. maj, in dobra vremenska napoved. V Društvu diabetikov Zagorje smo se odločili, da se dobimo pri planinski koči na Vrheh nad Trbovljami. Dan je bil malo vetroven, vendar nas to ni preveč motilo. Po prihodu do planinske koče smo pričeli s primerno telovadbo. Vaje je vodila naša članica Metka Košir. Po telovadbi smo krenili na krajši sprehod proti Zajčevi koči in Krvavici. Spremljali so nas sonce, mir in petje ptic. Srečali smo tudi skupino pohodnikov iz okolice Ljubljane. Po vrnitvi h koči smo si izmerili sladkor v krvi in krvni tlak. Raziskali smo okolico koče kjer stoji tudi cerkev sv. Lenarta.

Po kavici in topli malici smo zapustili Vrhe in prijazne oskrbnike koče ter se vrnili domov v Zagorje. Bil je prijeten in za nas diabetike koristen izlet. Naužili smo se svežega zraka in pokramljali o vsakodnevnih težavah.

Marija Grošelj

Foto: Hinko Palčič


 

Isti avtor