nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

V soboto pa cuolnga

Nogometaši trboveljskega Rudarja kljub veliki želji niso izkoristili prve zaključne žogice v letošnjem tekmovanju Regionalne ljubljanske lige. V Ljubljani so na stadionu ŽAK Ljubljana remizirali z domačo ekipo Ljubljana Palis in uspeli obdržati pred njo točko prednosti pred zadnjim krogom.

V sredo, 29. maja, je stadion ŽAK Ljubljana preplavila zelena barva. Ne docela, saj so tudi igralci Ljubljane imeli močno podporo v 1500 glavi množici gledalcev. Navijači obeh ekip so pripravili pravo prvoligaško vzdušje.

Domačini so pričeli bolje in najprej stresli prečko, potem pa do konca prvega polčasa poniknili. Zato pa so trboveljski nogometaši izkoristili svoje priložnosti. Že v 13 minuti so povedli, v akciji so sodelovali Tom Zalaznik, Antonio Jurič in strelec zadetka Ivica Perić. Že tri minute kasneje je bilo 2 : 0 za goste, ko je iz 11 metrov še enkrat zadel Perić.

Drugi polčas je prinesel drugačno sliko. Domačini so prevladali na igrišču in v 62. minuti znižali rezultat z golom Gala Lundra. »Ko so zavohali kri knapov, so napadli kot nori,« so v slikovitem zapisu s tekme komentirali na fb strani NK Rudar. V 72. minuti so domačini z uspešno izvedeno enajstmetrovko Klemna Kolarja izenačili. Trboveljski nogometaši in z njimi njihovi vroči podporniki na tribunah so do konca tekme močno trpeli. Domačini so še dvakrat zadeli okvir vrat, Pa tudi vratar Matic Možic je moral pokazati vso svoje mojstrstvo, da je ohranil mrežo do konca tekme nedotaknjeno.

V soboto, 1. junija, ko Trbovlje praznuje občinski praznik, bo v Trbovljah izjemno tudi na stadionu Rudarja. Fantje se bodo v zadnji tekmi prvenstva pomerili še z eno ljubljansko ekipo NK Arne Tabor’69.

»To bo dan, ko bomo lahko rekli game, set, match in dvignili pokal Regionalne Ljubljanske lige visoko v zrak. Potem pa gremo vsi s pokalom na ramenih v knapovskem konvoju skupaj na Nohšiht,« so še zapisali na fb profilu kluba. In dodali, da se bo v soboto talala cuolnga.

Savus

Foto: NK Rudar, Darko Kunič


 

Isti avtor