ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

Podpis dogovora

Na pobudo Rotary kluba Zagorje Kum in ob podpori Občine Zagorje ob Savi so 24. marca predstavniki OŠ dr. Slavka Gruma iz Zagorja in OŠe Vuk Stefanović Karadžić iz Doboja ter Rotary kluba Zagorje Kum in Rotary kluba Doboj podpisali sporazum o sodelovanju, prenosu znanja in izkušenj dveh šol, ki delujeta na področju izobraževanja otrok s posebnimi potrebami, in podpori obeh rotary klubov.

Šoli bosta aktivno sodelovali na strokovnem področju in pri tem zasledovali cilj – učence pripravljati na samostojno življenje in izboljševati kvaliteto njihovega bivanja. To že sedaj dosegajo s strokovnostjo in pozitivnimi medsebojnimi odnosi v sodelovanju s starši in okoljem. Sodelovanje med šolama bo omogočilo dodatno izboljšanje pogojev dela za boljše počutje učencev in učiteljev. Rotary kluba obeh mest sta se zavezala, da bosta nudila finančno podporo in pomoč pri izboljšanju pogojev za delo obeh šol.

Podpis pogodbe so v OŠ dr. Slavka Gruma pospremili s krajšim kulturnim programom, učenci pa so županu izročili rdeče balone, ki opozarjajo na otroke s posebnimi potrebami ter širijo pozitivno energijo in sprejemanje drugačnosti. Podpisa dogovora se je udeležila tudi predstavnica veleposlaništva Bosne in Hercegovine v Sloveniji Biljana Marilović, ki jo je pred tem na sedežu Občine Zagorje ob Savi sprejel župan Matjaž Švagan.

Savus

Foto: Občina Zagorje ob Savi


 

Previous article
Next article

Isti avtor