četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Počastili Orjuno in občinski praznik

Občina Trbovlje svoj občinski praznik obeležuje 1. junija, v spomin na boj revirskega delavstva proti Orjuni. Dogodki, ki so se zgodili 1. junija 1924, se uvrščajo med pomembnejše dogodke v zgodovini delavskega revirskega gibanja. Na osrednji slovesnosti ob prazniku občine Trbovlje, ki je potekala v torek, 28. junija, v Delavskem domu Trbovlje, so se poklonili dogodku, ki je močno zaznamoval Trbovlje in podelili občinska priznanja. Častni občan dr. Matjaž Kmecl.

Naziv častni občan je prejel slovenist, literarni zgodovinar in teoretik, pisatelj, kulturni zgodovinar in politik, mož mnogih talentov dr. Matjaž Kmecl. Prvojunijsko nagrado za nadpovprečno uspešno delo ter uveljavitev na različnih področjih družbenega življenja je prejela Marija Govejšek. Posebno priznanje župana Občine Trbovlje za pomemben prispevek na področju gospodarske panoge – turizma in socialnega življenja v občini Trbovlje je prejela Marija Juraja, za prispevek na družbenem področju, ki širi ugled občine Trbovlje, pa dr. Đejmi Hadrović.

Kulturno točko, ki je nas je vrnila v leto 1924, so izvedli učenci Osnovne šole Tončke Čeč in RMED Perkmandeljc. Zbrane sta nagovorila župan Občine Trbovlje Zoran Poznič, častni govornik pa je bil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han. Večer so zaokrožili s podelitvijo najvišjih občinskih priznanj, za konec pa prisluhnili Nini Pušlar, zboru Osnovne šole Tončke Čeč in Delavski godbi Trbovlje. Prireditev je povezovala Petra Škarja.

Savus

Foto: Robert Ahlin


 

Isti avtor