Minuli vikend je v Kranju potekal že 36. Špelin in Vesnin memorial, v spomin na tragično preminuli, odlični plavalki kranjskega Triglava. Špela Rebolj je izgubila življenje v letalski nesreči na Korziki, Vesna Praprotnik pa je predčasno sklenila svojo športno in življenjsko pot v avtomobilski nesreči.

Organizatorji so zato izvedli dve memorialni disciplini na 800 prosto in 100 delfin, kot spomin na njune izjemne dosežke. Veliko  število nastopajočih (350) plavalcev iz šestih držav je napovedovalo odlične nastope po tekmovalni  plati, manj zadovoljstva pa je bilo v Rudarjevem taboru, saj se tekmovanja zaradi bolezni nista udeležila Žiga Šintler in Tim Dolanc. Miting, ki je služil kot pripravljalni test in vpogled na opravljeno delo,  se je udeležila tudi štiričlanska ekipa trboveljskih  plavalcev, ki so se po bolj ali manj uspešnih treningih spoprijeli s težavami, ki jih prinese moten trenažni proces.

Vsem obveznostim  navkljub so se dostojno borili s konkurenco, ter se uvrščali v sredino nastopajočih.  Niki Todorovič, Tilnu Šintlerju  in Alenu Firštu se je priključil mlajši Taj Zupančič, ki je pridobival dragocene izkušnje na tako velikem tekmovanju.

Za  boljšo uvrstitev  je poskrbel Tilen Šintler, ki se je na 200 mešano uvrstil v popoldansko finale, a ga zaradi obveznosti odpovedal. Povratnik – pravnik  Alen Firšt se je pogumno spopadel s konkurenco, a za osebne rekorde, ki jih je odplaval pred desetletjem bo potrebnega več vloženega truda in preplavanih kilometrov. Nika je plavala v mejah svojih sposobnosti, Taj pa se je veselil osebnega rekorda.

Mladi plavalci že to soboto  nadaljujejo s tekmo 3. Razvojnega pokala v Mariboru z Božičevim memorialom.

DR

Foto: PK Trbovlje