Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik (OZSČ Hrastnik) je v soboto, 8. oktobra, na poligonu združenja organiziralo piknik za člane in njihove svojce. Druženje pa so izkoristili tudi za otvoritev novega objekta na poligonu, (t.i. kozolec) ter razglasitev rezultatov in podelitev medalj klubske zimske strelske lige.

Na pikniku so se spotoma oglasili tudi prijatelji s strelskih tekmovanj iz strelskega kluba SK100TKA in OZSČ občin Kungota, Pesnica in Šentilj. Ti so predhodno odstrelili tekmo 24. odprtega državnega prvenstva ZSČ Slovenije v preciznem streljanju s pištolo velikega kalibra. Tudi naši člani so sodelovali na tej tekmi, ekipno so zasedli šesto mesto od skupno 36 ekip.

Zbrane je nagovoril predsednik OZSČ Hrastnik Gorazd Hafner, gostje pa so uživali v jedeh z žara in pasulju. Dan so si popestrili tudi s streljanjem z zračnim orožjem in metom bombe v cilj. Piknik je minil v prijetni prijateljski atmosferi, kateri je botrovalo tudi idealno sončno jesensko vreme z ravno pravšnjimi temperaturami.

Gregor Koritnik

Foto: Marino Brečko, Maks Rak, Boris Cehner in Gregor Koritnik