Poslovila se je dosedanja predsednica pihalnega orkestra SVEA Zagorje Marjana Milnarič Pikelj. Njeno delo je prevzela Tjaša Polc.

V preteklem letu je orkester izvedel številne že tradicionalne aktivnosti, kot npr. spomladanski in novoletni koncert, prvomajsko budnico, pustovanje, prireditev ob dnevu upora proti okupatorju in ob občinskem prazniku ter različni drugi priložnostni nastopi. Lani je poseben pečat zagotovo pustil film Orkester režiserja Matevža Luzarja, ki so si ga gledalci poleti lahko premierno ogledali na mestni ploščadi v Zagorju. Film je bil nato predvajan še v številnih drugih krajih po Sloveniji in v tujini. Kandidiral je za nominacijo za tujejezičnega oskarja, prejel kar tri vesne, režiser pa tudi letošnjo nagrado Prešernovega sklada.

Decembra so sodelovali tudi na novoletnem sprejemu ljubljanskega župana Zorana Jankoviča, na katerega se vedno z veseljem odzovejo. Letos so 18. marca uspešno izvedli samostojni koncert v okviru abonmaja Grande v Avditorju Portorož. Načrtujejo spomladansko-poletni koncert v okviru Poletnih večerov na mestni ploščadi v Zagorju (predvidoma 9. oz. 16. junija). Konec aprila bodo sodelovali na slovesnosti od dnevu upora proti okupatorju v Zagorju ter 1. maja na tradicionalni budnici in na prireditvi na Plešah. Decembra načrtujejo novoletni koncert, do takrat pa bodo z veseljem sodelovali tudi na drugih dogodkih v Zagorju in drugod.

Savus

Foto: Pihalni orkester Svea