Policisti v Zasavju so imeli konec tedna nekaj dela. Ukvarjali so se s tatvinami (katalizator), travniškimi požari (v enem primeru tudi z nedostojnim vedenjem do gasilcev, ki so gasili požar), poškodbami avtomobilov (streha, dvakrat vrata), prometnimi nesrečami, spori v družini in nesrečo v gozdu. V Trbovljah so našli kolo Explorer.

PP Hrastnik

V petek pozno zvečer so policisti intervenirali v Hrastniku zaradi suma kršitve javnega reda.

V soboto popoldan so policiste obvestili o poškodovanju strehe osebnega vozila. Na vozilu je nastalo za okoli 300 evrov materialne škode.

PP Trbovlje

V petek v popoldanskem času so intervenirali v Trbovljah. Tam se je 56-letni občan nedostojno vedel do gasilcev, ki so gasili travniški požar. Kršitelj je v prekrškovnem postopku.

V nedeljo ponoči je neznanec na parkirišču v Trbovljah poškodoval vrata parkiranega osebnega avtomobila, ter s tem lastnika oškodoval za približno 500 evrov.

V večernem času so prejeli obvestilo občana o najdenem kolesu znamke Explorer modro srebrne barve na Trgu revolucije v Trbovljah. Iz PP Trbovlje pozivajo lastnika, da kolo prevzame na policijski postaji, kjer se hrani.

PP Zagorje ob Savi

V petek so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v Zagorju ob Savi. Policisti bodo izrekli ustrezen ukrep.

Obravnavali so tudi sum kaznivega dejanja izsiljevanja. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih s kazensko ovadbo obvestili pristojno tožilstvo.

Obravnavali so travniški požar na območju Podkuma, kjer je zgorela podrast. Materialna škoda ni nastala. Kršitelja čaka predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Policisti so pri obravnavanju nasilje v družini osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V soboto so prejeli obvestilo o izgubi ženske torbice z osebnimi dokumenti in mobilnim telefonom znamke Iphone na območju Ljubljane.

Zagorski policisti so se ukvarjali tudi s tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila na območju Lukovice. Oškodovan je bil voznik madžarske narodnosti.

Obravnavali so še prometno nesrečo z materialno škodo na območju Kolovrata.

PP Litija

V petek so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari v Litiji. Neznani storilec je z ostrim predmetom poškodoval vrata osebnega vozila, na katerem je nastalo za okoli 100 evrov škode. Ukradel je tudi katalizator iz osebnega vozila, lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

V popoldanskem času so obravnavali vlom v hišo v okolici Litije. Neznanec je s primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata in vstopil v hišo, kjer je pregledal prostore, vzel nekaj gotovine in nakita ter lastnika oškodoval za okoli 5.000 evrov. Policisti krajo še preiskujejo.

V večernem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru.

Obravnavali so tudi nesrečo v gozdu. Pri spravilu lesa se je bila oseba huje poškodovana. Pri rokovanju s podrtim deblom jo je to stisnilo ob drugo drevo. V gozdu je bila sama, tuja krivda je izključena. »Pozivamo vse, da so pri delih, kjer obstaja večje tveganje za poškodbe, še posebej previdni, da upoštevajo vse varnostne ukrepe in uporabljajo predpisano opremo,« so zapisali v sporočilu za javnost na PU Ljubljana.

V večernem času so posredovali zaradi glasne glasbe v gostinskem lokalu, izrekli so opozorilo.

Savus

Fotografija je simbolična