ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Perkmandeljc komaj čaka

Na tek in hojo ob dnevu žena po rudniku Trbovlje-Hrastnik je prijavljenih že 120 punc iz cele Slovenije. Punce v jami bodo izjemen praznik tudi za Perkmandeljca, ki komaj čaka na prireditev.

Perkmandeljc se sprehaja po jami in vsak dan šteje, kolikokrat gre še spat, da bo končno pričel ta težko pričakovani 4. marec in Punce v jami. No, pravzaprav, zanj punce v jami. »Ne morem verjeti, da se je že 120 punc odločilo, da pride v moj rudnik. In to vse samo zaradi mene,« je v ekskluzivni izjavi za naš medij dejal Perkmandeljc.

Prijave za prireditev Punce v jami prihajajo na naslov organizatorjev iz vseh koncev Slovenije. Dan žena je v zasavskih krajih še vedno velik praznik. Zasavske ženske so ga od nekdaj praznovale. In ga z veseljem praznujejo še danes. Organizatorji prireditve Punce v jami bodo poskrbeli, da bodo ženske 4. marec preživele v dobrem vzdušju. Kot se za ženske spodobi.

Prireditev ni samo tekmovalna, čeprav organizatorji merijo čas in proglasijo najhitrejše. Ženske lahko jamo tudi samo prehodijo in se družijo. Po teku (hoji) v jami jih čaka druženje, koncert, jamski škrat Perkmandeljc in veliko zasavskega humorja, počastili jih bodo člani Društva copatarjev, razglasili bodo zmagovalke po kategorijah.

Letošnja prireditev Punce v jami bo v soboto, 4. marca 2023. Prijave so odprte. Ne zamudite druženja, dobrega žura in praznovanja, ki si ga boste zapomnile. Le za ženske, ki jih ni strah izzivov!

Prijavite se lahko na tej povezavi.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor