sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Ovnik državni prvak

Gašper Ovnik je z ekipo 3×3 Piran spet osvojil naslov državnega prvaka v košarki 3×3. Ne le to, bil je proglašen tudi za najkoristnejšega igralca finalnega turnirja. Z ekipo se je tako še malo bolj približal tako željenemu nastopu na Olimpijskih igrah, saj so fantje dokazali, da so v Sloveniji najboljši in si zaslužijo zastopati Slovenijo na OI. Če se seveda tja na kvalifikacijah uspejo uvrstiti.

Finalni turnir 3×3 ulične košarke je potekal na Slovenski cesti v Ljubljani. Ekipa Pirana je pričela kar malo neprepričljivo, očitno se je poznala korona pavza. V finalnem delu pa so fantje pokazali, da so še vedno uigrani in ubranili lanski naslov državnih prvakov.

Ekipa Pirana je igrala v standardni postavi. Adin Kavgič, Anže Srebovt, Gašper Ovnik in Simon Finžgar so dvignili pokal za najboljše v Sloveniji. Druga je bila Ljubljana center (Aljaž Korošec, Gašper Jordan, Luka Snoj, Žiga Habat), tretji Maribor (Jan Strmčnik, Rok Smaka, Marko Vranjković, Jan Rizman). »Teh sedem let, kolikor skupaj igramo na najvišjih tekmovanjih, pusti svoje posledice. Skozi celoten turnir smo dvigovali formo. K sreči smo z rutinirano, dobro in atraktivno igro prišli do naslova državnega prvaka,« je dejal za TV Slovenija po turnirju Gašper Ovnik.

Med članicami so postale prvakinje Ježičanke (Anja Dragar, Ema Lapajne, Sara Meden, Pia Zupan) pred ekipo 3X3 Stanežiče (Lea Mehle, Eliza Pintar, Manca Vrečer, Zala Pavlič) in 3X3 Ljubljana East Women (Urša Žibert, Ana Šarič, Eva Prevodnik, Ana Dora Jeras).

Savus

Foto: arhiv KZS

Previous article
Next article

Isti avtor