V sredo, 20. septembra, je v prostorih Delavskega doma Trbovlje potekala otvoritev festivala Speculum Artium. Na prireditvi se predstavlja 40 umetnikov, ki so ustvarili 24 inštalacij. Obiskovalci si jih lahko ogledajo (in preizkusijo) vse do sobote, 23. septembra.

Otvoritev festivala se je pričela v kinodvorani DDT. Poleg številnih obiskovalcev in organizatorjev so se dogodka udeležili tudi predstavniki občine Trbovlje, nekateri poslanci Državnega zbora, predstavniki Ministrstva za kulturo in veleposlanik Japonske Hiromichi Matsushima.

Vse navzoče sta nagovorila direktorica Delavskega doma Špela Pavli Perko in župan občine Trbovlje Zoran Poznič. Sledil je nastop z naslovom To the Edge of the Galaxy oziroma Na rob galaksije, ki sta ga s pomočjo tehnologije ustvarila umetnika Tiago Martins in Tomomi Watanabe.

Po končanem uradnem delu so lahko obiskovalci festivala še naprej uživali v razstavi, v gledališki dvorani pa je potekal kratek koncert letošnje glavne atrakcije – robotske rock skupine Compressorhead.

Festival je v četrtek in petek odprt med 9. in 20. ter v soboto med 9. in 18. Vstop na festival je prost. V petek ob 20. uri se lahko udeležite koncerta robotske skupine Compressorhead, v soboto dopoldne pa je za otroke pripravljena lutkovna predstava z marioneto lutko Zasavska Robotnica.

Savus

Foto: EG


 

Prejšnji članekNevarna snov
Naslednji članekMarija ima novo kuhinjo