Mariji Planinšek in njeni družini iz Luč smo pomagali, da se počasi postavijo na noge po poplavah. Iz Juretovega sklada smo Mariji pomagali pri nakupu nove kuhinje.

Dobri ljudje so v Juretov sklad prispevali 2.618,12 evrov. Mariji smo plačali nove elemente in opremo za kuhinjo in zanjo namenili 2242 evrov. Še 376,12 evrov pa smo dodali za nakup nove sedežne garniture. Že prej je družini Planinšek pomagal tudi Trboveljčan Edvard Rajh, ki jim je skupaj s svojo družino podaril avto in avtomobilsko prikolico.

Darovalci so nakazovali različne zneske, od 10 do 300 evrov. Med njimi so bili posamezniki in organizacije iz Zasavja, pa tudi iz drugih krajev. Nakazila so prišla tudi iz Kranjske Gore, Bovca, Tržišča, Nove Vsi, šentjerneja, Luč, pa celo iz Bruslja (Belgija) in Offenbacha v Nemčiji. Marija je bila za vso pomoč izjemno hvaležna. Edvardu se je posebej zahvalila, sedaj pa je poslala na uredništvo Savusa in Juretov sklad še tole pismo zahvale:

»Spoštovani bralci časopisa Savus!

Ob tej priložnosti se želimo iskreno zahvaliti vsem vam, ki ste namenili svoj čas in pozornost ter nas podprli v času nesreče, ko smo se spopadali s poplavami. Vaša podpora, sočutje in solidarnost so nas ganili ter nam dali moč, da se ponovno postavimo na noge.

Posebno zahvalo namenjamo tudi RKS OZ Trbovlje in Juretovemu skladu, ki sta nam pomagala pri reševanju najnujnejših potreb našega gospodinjstva. S pomočjo vaših donacij smo uspeli kupiti kuhinjo, ki nam bo omogočala osnovno udobje in normalno vsakdanje življenje.

Nenazadnje pa bi se želeli zahvaliti tudi gospe Alenki in vsem drugim posameznikom, ki ste s svojimi prispevki omogočili obnovitev našega doma. Vaša velikodušnost nas je ganila in nas spomnila, kako pomembno je biti del skupnosti, ki si med seboj stoji ob strani v težkih trenutkih.

Hvaležni smo vsem, ki ste nam pomagali, da smo znova vzpostavili nekaj normalnosti v našem življenju. Vaša dobrota in solidarnost nas navdihujejo in nas spomnijo, da v težkih časih svetijo svetle luči upanja. Hvala vam, ker ste nam pomagali premagati to preizkušnjo.

S spoštovanjem,

Marija Planinšek iz Luč«

MP

Foto: AK in EG


Juretov sklad

Juretov sklad, ki smo ga ustanovili ob smrti novinarskega kolega Jureta Nagodeta, bo deloval naprej. V njem bomo zbirali sredstva za pomoč zasavskim otrokom, ki so potrebni drobne pomoči, pa morda padejo iz birokratskih okvirov institucionalne pomoči. Tako smo pomagali že marsikomu in mu polepšali življenje. Upamo, da boste še naprej sodelovali z Juretovim skladom. Račun Juretovega sklada je odprt na RKS OZ Trbovlje, tudi zaradi tega, da je zagotovljena transparentnost pomoči, z denarjem pa upravlja OU Juretovega sklada.

Pomoč lahko nakažete na:

RKS OZ Trbovlje

Ulica 1. junija 4, Trbovlje

SI56 0233 0001 5706 240

sklic 00 10021972

Namen: Juretov sklad

Koda: CHAR


 

Prejšnji članekOtvoritev festivala Speculum Artium
Naslednji članekV spomin: Elizabeta Jakšič