V petek, 1. septembra, je skupina Orlek stopila na oder na Črni na Koroškem. Šlo je za odpadli koncert, ki bi moral biti že avgusta, a je bil ta zaradi poplav prestavljen. Skupina Orlek je zdaj izpolnila obljubo.

Orleki so bili zaradi grozovitih poplav, ki so prejšnji mesec prizadele Slovenijo, primorani odpovedati koncert na Koroškem. Ujma in obilno deževje sta povzročila škodo po številnih slovenskih mestih, Črna na Koroškem pa je bila še posebej prizadeta. Prebivalci Črne so bili več dni odrezani od sveta – brez vode, elektrike, signala ali dostopa do drugih krajev.

Orleki so se odločili, da bodo v Črni zaigrali brezplačno. Honorar so poklonili občini Črna na Koroškem, ki ga bo lahko uporabila za sanacije in obnove po poplavah. O tem smo pisali v članku Zagorski Orleki dobrodelni.

V petek, 1. septembra, so Orleki tako izvedli težko pričakovan koncert na Črni na Koroškem. Na njihovi Facebook strani so zapisali: »Prvi koncert po apokaliptičnih poplavah v Črni na Koroškem. Upam, da smo lahko vsaj malo razvedrili Črnjane in ostale obiskovalce s svojim nastopom. Želimo, da bo Črna kmalu spet takšna, kot je bila prej in še lepša.«.

Savus

Foto: Facebook Orlek