Trboveljska smučarka Anja Oplotnik med poletjem nabira kondicijo za novo sezono. Kot članica ženske B reprezentance za evropski pokal se je pripravljala tudi z dobitnico bronaste olimpijske medalje Glorio Kotnik.

Anja Oplotnik je članica kluba SK Celje. Nastopila je na dveh svetovnih mladinskih prvenstvih, njena najboljša uvrstitev je bila 13. mesto v slalomu. V svetovnem pokalu je debitirala januarja 2022, ko je na slalomu za Zlato lisico v Kranjski gori zasedla 36. mesto. V sezoni 2019/20 je Anja postala slovenska državna prvakinja v slalomu.

Med pripravami za novo sezono se je Trboveljčanka družila tudi z olimpijsko prvakinjo, deskarko na snegu Glorio Kotnik. Anja je za Savus povedala: »Trenutno potekajo kondicijske priprave za smučarsko sezono. Treningi potekajo skoraj da vsak dan enkrat do dvakrat dnevno. Večino treningov opravim v fitnesu, na stadionu ali pa kje v naravi. Kar nekaj kondicijskih treningov opravim skupaj z Glorio Kotnik, saj sodelujeva z istim kondicijskim trenerjem. Odlično je imeti ob sebi takšno športnico. Med težkimi treningi sva druga drugi v oporo tako, da motivacije nikoli ne zmanjka.«

Smučarka je za Savus aprila letos povedala, da je njena prva želja redno uvrščanje med 30 najboljših v evropskem pokalu. Strmi tudi k nabiranju izkušenj v svetovnem pokalu, njena glavna tekmovalna želja je uvrščanje med 30 najboljših v svetovnem pokalu. Intervju z Anjo si lahko preberete na naslovu Smučarka Anja Oplotnik.

Anja že od malih nog niza naslove in odlične uvrstitve v svoji kategoriji. Brez dvoma bomo o njej še veliko slišali.

EG

Foto: Arhiv Savus in osebni arhiv Anje Oplotnik