sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Olga Preskar

Ob letošnjem občinskem prazniku Hrastnika so podelili občinska priznanja za letošnje leto. Bronasto priznanje občine Hrastnik je prejela Olga Preskar za dolgoletno delo v sekciji ročnih del Mrežice in Planike. Priznanje sta ji podelila župan Marko Funkl in predsednik komisije za odlikovanja in priznanja OS Občine Hrastnik Jan Simončič. Nagrajenko predstavljamo z obrazložitvijo priznanja.

»Olga Preskar je od upokojitve leta 1999 članica Pletilske sekcije Planika, danes Sekcija ročnih del – Mrežice in Planike, ki deluje v okviru Društva upokojencev Dol že od leta 1984. Od leta 2001 pa je tudi njihova vodja.

Olgo Preskar odlikuje njena skromnost, srčnost in neverjeten čut za sočloveka, za lokalno skupnost, za povezovanje, medsebojno sodelovanje, želja po pridobivanju novih znanj in veščin ter veliko dobre volje. V okviru projekta Starejši za starejše, ki ga izvaja Društvo upokojencev Dol, aktivno sodeluje od samega začetka leta 2008. Medsebojna pomoč in skrb za starejše je njeno poslanstvo.

Odlikuje jo aktivno delovanje v lokalni skupnosti in zavzemanje za vzpodbujanje splošne dobrodelnosti in humanitarne dejavnosti ter razvijanje raznih oblik prostovoljne družbene pomoči in samopomoči med starejšimi.

Delček bogatega slovenskega izročila ročnih ustvarjalnosti neguje že celih 25 let. Ročna dela, ki jih izdeluje v najbolj zahtevnih tehnikah, kot je klekljanje, so prave umetnine. Vsa ta strokovna znanja pa prenaša na kolegice in tudi mlajšo generacijo.«

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor