četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Odprto pismo krajanov KS Turje – Gore

Iz KS Turje-Gore smo prejeli pismo krajanov (naslov pošiljatelja hranimo v uredništvu), ki so ga poslali na več naslovov (tudi županu in na naslov KS). Poslali so ga pred napovedanim zborom krajanov v sredo, 7. junija. Pismo objavljamo v celoti, le jezikovno smo ga uredili.

»Pozdravljamo zbor krajanov in se ga bomo udeležili. Ker pa mislimo, da je transparentnost delovanja in investicij zelo slaba, vas pozivamo da pripravite vse podatke do jutri ker bomo to od vas pričakovali.

  1. Želimo podatke za vse izvedene investicije z opisom in točnimi zneski od 2018 do vključno letos. Ne glede na menjavo delnega vodstva KS so nekateri člani od prej in morajo poznati podatke. Sploh pa imate na voljo vse podatke za nazaj. Nas krajane iz cele KS res zanima, koliko denarja ste dobili in v kaj investirali. Žal beremo o več deset tisočih evrih v drugih KS, KS Turje-Gore pa kar nič. Vse, kar je bilo slišati v zadnjih treh letih, je avtobusna postaja!? Torej 5000 evrov v treh letih? Ja, pridni ste z očiščevalnimi akcijami in igrami, ampak to so udarniške in prostovoljne stvari, v katerih ste spoštovanja dobri. KS pa je podaljšana roka Občine in države in mora delati v dobro krajanov z denarjem, ki ga plačujemo preko davkov. Nisem še videl sredi Hrastnika krajanov, ki udarniško zidajo postajo ali pa igrišče.
  2. Zakaj se KS sploh reče Turje – Gore če gre v Gore in na Kopitnik le občasno pesek za makadam in asfaltiranje po nekaj 100 metrov. Asfalt v Gore Kopitnik uničujejo gozdni tovornjaki in tudi obiskovalci. Torej nič za razvoj, samo za flikanje škode. Zakaj se glede na zelo ozko in slabo cesto ne uvede omejitev teže tovornjakov za les? Drugje to rešujejo tako, da se z manjšimi prikolicami vozi les do glavne ceste in se tam nalaga.
  3. Lepo, da delate avtobusne postaje za otroke, ne razumemo pa, zakaj je za hribovce dobra leseno plehnata šupa, ko imajo pa v Hrastniku in tudi Čečah lepe dizajnerske postaje. A smo res tako malo vredni? Edina lepa stvar v zadnjem času je lesena ograja pri Savšku, pa še za ta vtis je zaslužen krajan, ki res lepo ureja tudi okolico. Pred spomenikom v Turju so kante za smeti in zanemarjena okolica spomenika. Ali res obeležja NOB niso več moderna? Ali Občina nima neke strategije, kako morajo izgledati avtobusne postaje in ali res nimate enega arhitekta, da bi na novo zrisal centre vasi in planinskih postojank (Gore!!!).
  4. Ali res vsaj čez glavno vas Turje niste sposobni izpeljati investicije v pločnik? Otroci, starci in pohodniki morajo hoditi po sredini ceste. V drugih občinah gre EU denar za dvopasovne kolesarske steze, tukaj pa ni varna niti hoja. Čez vikend je prometa ogromno, avti se pri veliki hitrosti vozijo vsak po svoji bankini. Ali res mora priti do kakšne tragedije, bognedaj otroške?????
  5. Lepo da je v Turju igrišče za otroke, zakaj pa igrišče v Gorah propada? Tudi če je lastnik planinsko društvo je to pod okriljem občine in bi moralo biti tudi v interesu KS. A boste Gore res zanemarili do konca? Še dobro, da je Kopitnik v upravljanju Rimskih Toplic in vidi se razlika.

Pošiljam vam vse to, da se lahko pripravite, ker ne bomo spet poslušali izgovore, da za nazaj nič ne veste, in lepospeve župana, kaj vse se dela v Hrastniku in obrtni coni in kake ceste bodo vse tam dol. Jutri nas zanima, kaj in kdaj bo narejeno v KS Turje – Gore!!!!

Če zamerite, potem vsaj vemo, kje smo, in kaj bomo imeli. Če boste kaj dejansko pokazali v praksi, potem znamo tudi pohvaliti. LP, krajani.«

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor