petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Odkrili laboratorij

Zasavski policisti so imeli pretekli vikend kar precej dela. V Hrastniku so odkrili laboratorij, v katerem niso jemali krvi. Obravnavali so le tri manjše prometne nesreče in dve kršitvi javnega reda in miru. Zato pa so se več ukvarjali s tatvinami, precej zanimivimi. Ujeli so tri pijane voznike, se ukvarjali s kurjačem odpadkov v sodu kršiteljem zakona o zaščiti živali.


PP Hrastnik

V petek so na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo na območju Hrastnika. Pri preiskavi prostorov so našli več vrhov posušene rastline, v kletnih prostorih pa prirejen prostor za vzgojo rastlin (t.i. laboratorij) s posajenimi osmimi rastlinami v višini od 70 do 120 cm. Prav tako so se tam nahajali vsi preparati in pripomočki za vzgojo rastlin in elektronska tehtnica. Vsi predmeti in snovi so bili ustrezno zavarovani, zaseženi in bodo poslani v nadaljnjo analizo. Po znanih rezultatih bo izveden ustrezen ukrep.

V nedeljo so posredovali v Dolu pri Hrastniku. Občan je v sodu kuril manjšo količino vrtnih odpadkov. Po opozorilu je ogenj takoj pogasil. Obvestili bodo pristojni občinski prekrškovni organ.


PP Trbovlje

V petek v nočnem času so na območju PP Hrastnik obravnavali kršitev javnega reda in miru. V večstanovanjski stavbi je oseba razgrajala in vpila. Čaka jo prekrškovni postopek.

Ob redni kontroli prometa so obravnavali voznico osebnega avtomobila, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

V soboto so obravnavali vlom v poslovni objekt, ki se je zgodil preko noči. Neznani storilec je vlomil in vstopil v notranjost poslovnega objekta ter pregledal notranjost in razmetal pisarne, ukradel gotovino in smučarske deske ter s tem povzročil materialno škodo v vrednosti okoli 5000 evrov. Policisti še opravljajo preiskavo.

Prejeli so prijavo kršitve zakona o zaščiti živali. Pobegli pes je pogrizel dva psa, ki sta ju sprehajala mimoidoča. Policisti dogodek še preiskujejo, lastnika čaka hitri postopek zaradi kršitve zakona o zaščiti živali.

V nočnem času so ob kontroli prometa obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,49 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedali so mu nadaljnja vožnja, odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

V nedeljo so osebi zasegli posušeno rastlino, za katero sumijo, da je prepovedana rastlina konoplja, ter kovinski bokser. Predmete so zasegli in bodo poslani v analizo, po kateri bodo izvedli ustrezen postopek. V postopku so ugotovili, da policisti PP Krško osebo iščejo v povezavi s kaznivimi dejanji, zato so jo predali v nadaljnji postopek.


PP Zagorje ob Savi

V petek okoli 9. ure so policiste obvestili o tatvini denarja na tržnici v Zagorju ob Savi. Osumljenka je iz blagajne ukradla denar, pri tem jo je zalotila prodajalka. Poskušala je zbežati, a so jo do prihoda policije zadržali drugi občani. Osumljenki, pri kateri so našli ukradeno gotovino, so odvzeli prostost in privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanjo odredil pripor.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine denarja iz denarnice na območju Zagorja ob Savi. Oškodovanec je bil oškodovan za okoli 100 evrov.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Policisti so izrekli opozorilo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na cesti Zagorje-Trbovlje. Policisti so udeležencu, ki je bil v nesreči udeležen sam, izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V soboto so sodelovali s policisti PP Domžale pri nudenju asistence zdravstvenemu osebju na območju Domžal.


PP Litija

V petek so obravnavali tatvino okrasnih letvic z avtomobila v Litiji. Nastalo je za okoli 100 evrov materialne škode.

V soboto so na glavni cesti Zagorje-Litija obravnavali trčenje v divjad.

V nedeljo ponoči so pri kontroli prometa obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Čaka ga obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V večernem času so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Mopedist je vozil po lokalni cesti iz smeri Zgornje Jevnice proti Jevnici in povozil manjši predmet, zaradi česar je izgubil oblast nad vozilom in padel ter se lažje poškodoval.


Savus

Foto: PP Ljubljana


 

Previous article
Next article

Isti avtor