nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Odelu mednarodna nagrada

Nagrado »Best TPM Factory of the year« (TPM tovarna leta) vsako leto podeljujeta Mednarodni TPM inštitut s sedežem v Združenih državah Amerike in revija »Instandhaltung«. Prejme jo podjetje, ki najbolj uspešno živi z načeli vitke proizvodnje. Nagrada je v zadnjih nekaj letih postala zaščitna znamka operativne odličnosti na vedno bolj konkurenčnem proizvodnem trgu. S prejemom te nagrade se podjetja postavijo ob bok ostalim prejemnikom te nagrade kot so Mercedes-Benz, Bosch, Siemens, Ford in drugi.

Po besedah podeljevalca nagrade je podjetje Odelo Slovenija dokazalo, da dosega vse TPM rezultate s kontinuiranim in doslednim izvajanjem metode TPM, s čimer je posledično doseglo standard operativne odličnosti na svetovni ravni. Vsi proizvodni centri (timi) v podjetju so uspešno opravili presojo s strani Mednarodnega TPM inštituta in presegli zahtevane kriterije.

Da je metoda TPM (Total Productive Maintenance) resnično del vsakdana podjetja Odelo potrjuje tudi dejstvo, da je to že druga nagrada te vrste, prvič so jo prejeli leta 2012. Kot pravijo v podjetju, je najpomembnejša prednost organizirane TPM proizvodnje povečanje proizvodne učinkovitosti. To med drugim pomeni proizvodnjo večjih količin dobrih izdelkov, zmanjšanje zastojev, preventivno vzdrževanje, boljše načrtovanje proizvodnje, manj izgub, dobro timsko delo in drugo. Metoda TPM omogoča s tem dolgotrajni razvoj na področju vzdrževalnih sistemov, učinkovitejše sodelovanje s ponudniki storitev, sistematičen pristop pri izvajanju strojnih analiz in boljše pogoje pri drugih projektih vitke proizvodnje.

Direktor skupine Odela Muhammed Yildiz in direktor Odela Slovenija Davorin Dobočnik, sta se ob tej priložnosti zahvalila vsem zaposlenim in izrazila prepričanje, da bodo z nagrado TPM še povečali ugled pri svojih kupcih in nenazadnje tudi dobaviteljih in ostalih deležnikih.

ZT

Isti avtor