Občina Zagorje ob Savi je obvestila javnosti, da so se pričela gradbena dela za rekonstrukcijo železniške postaje Zagorje. Temeljni namen rekonstrukcije je povečanje varnosti in ugodja potnikov s prijaznejšo infrastrukturo in zagotovitev interoperabilnosti. Rok za dokončanje del je september 2023.

V slopu del bodo zgradili nadhod z dvigalom za potnike za dostop na perone ter uredili nove sanitarije, parkirne površine, površine za pešce in kolesarje. Uredili bodo postajališče za avtobus in kartomat ter obnovili glavne postajne tire, izvedli podporne konstrukcije in uvedli daljinsko voden promet.

Dostop pešcem in kolesarjem do postaje ter do izposoje e-koles ne bo oviran in bo ustrezno urejen ter označen v sklopu ureditve gradbišča. Lokalni avtobus bo za potnike na voljo v neposredni bližini postaje, tudi vozni red avtobusa se ne spreminja. Prodaja kart za vlak bo omogočena na nadomestnem mestu pri postaji. Parkiranje vozil na območju postaje bo zaradi narave gradbenih del in obsega gradbišča občasno omejeno.

Savus

Foto: Občina Zagorje