Včeraj so začeli z obnovo cestnega odseka regionalne ceste od gasilskega doma v Trbovljah do križišča pri Komunali. Ker gre za rekonstrukcijo regionalne ceste, je glavni investitor projekta Republika Slovenija, del projekta pa bo financirala Občina Trbovlje, ki bo uredila pločnike in javno razsvetljavo na tem območju.

Cesta na tem odseku je že več let močno poškodovana, prav tako so pločniki skoraj neprehodni, kar predstavlja nevarnost za vse udeležence v prometu.  Občina Trbovlje je zato že pred leti začela pogovore z državo za ureditev tega odseka regionalne ceste in sodelovala pri pripravi projektne dokumentacije. Dela, ki so se pričela v tem tednu,  bodo zaključena še letos, skupna vrednost investicije znaša dobrih 520.000 evrov.  V času izvajanja del bo veljal spremenjen prometni režim, ki bo urejen z ustrezno prometno signalizacijo.

»Obnova cestnega odseka in pločnikov bo bistveno izboljšala prometno varnost voznikov, kolesarjev, vozil na nujni vožnji ter nenazadnje tudi pešcev, ki bodo dobili urejene in varne hodnike za pešce,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Prejšnji članekOvadba na Komunali
Naslednji članekSekcija uporabnikov VDC