Zasavski policisti so se pretekli vikend ukvarjali samo z le po eno prometno nesrečo in kršitvijo javnega reda in miru. Dvakrat so se srečali s posedovanjem droge, obravnavali so še napad na informacijski sistem, zlorabo osebnih podatkov, tatvino kolesa in goriva iz vozila, vinjenega voznika, ulovili pa so tudi voznika, ki je v Trbovljah objestno vozil po kolesarski stezi.


PP Hrastnik

V petek okoli 19. ure so na Novem logu policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je nastala majhna materialna škoda, ob izpolnjenih pogojih so odstopili od ogleda.


PP Trbovlje

V petek v dnevnem času so policisti pri občanu v postopku zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumijo, da je prepovedana droga konoplja, poslali so jo v analizo, vodijo prekrškovni postopek.

V nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru zaradi glasne glasbe. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V soboto v nočnem času so obravnavali  prijavo kršitve cestno prometnih predpisov. Oseba je z osebnim vozilom vozila po kolesarski cesti, divjala in ogrožala ostale udeležence. Policisti so voznika izsledili in zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V dnevnem času so občanu zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumijo, da je prepovedana droga konoplja, poslali so jo v analizo, vodijo prekrškovni postopek.

V nedeljo so obravnavali prijavo kaznivega dejanja napada na informacijski sistem, prijavitelj je bil oškodovan za nekaj sto evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

Obravnavali so prijavo kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov, ki so bile uporabljeni v spletnem okolju. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

Obravnavali so tatvino kolesa. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

V nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ugotovili so prisotnost alkohola (0,51 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in lahkimi telesnimi poškodbami na regionalni cesti Zagorje-Bevško zaradi vožnje vozila z neprilagojeno hitrostjo. Policisti zoper povzročiteljico vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so tatvino goriva iz vozila na območju Trbovelj. Po vseh zbranih podatkih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekCepljenje v Zasavju
Naslednji članekSanacija Valvasorjeve