S prvim septembrom bodo v Trbovljah razširili modre cone. Parkomate uvajajo tudi v spodnjem delu Ulice 1. junija. Na parkiriščih od Knjižnice Toneta Seliškarja do vključno urejenega parkirišča nad Parkom kulture bodo sistem parkiranja spremenili, saj uvajajo plačljivo parkiranje.

Obiskovalci bodo še vedno lahko parkirali tudi brezplačno. Parkirišča od knjižnice do krožišča so namenjena vsem, v večini primerov pa tam občani parkirajo z namenom, da se odpravijo po kratkih opravkih (bodisi v trgovino, knjižnico, na pošto …). Vse opravke bodo lahko občani in obiskovalci Trbovelj še vedno opravljali brezplačno, saj bo parkiranje prve pol ure še vedno zastonj.

Cena parkiranja bo enaka kot na že vzpostavljenih conah parkiranja, torej prvih 30 minut brezplačno, vsako nadaljnjo uro pa bo cena parkiranja 50 centov. Parkiranje bo plačljivo zgolj med delovniki (pet dni v tednu), med 7. in 16. uro, med tem, ko bo po 16. uri in čez vikend parkiranje ostalo brezplačno.

Glede na to, da na tem območju ni potreb po dolgotrajnem parkiranju, bodo parkirišča na voljo obiskovalcem, zaradi sistema polurnega brezplačnega parkiranja pa na Občini Trbovlje ne pričakujejo zaradi parkirnin večjega prihodka.

»Ob tem želimo izpostaviti, da imajo prebivalci večstanovanjskih stavb v Trbovljah še vedno omogočeno brezplačno parkiranje. S tem namenom smo tudi iz sistema plačljivih parkirnin izpustili območje od naslova Rudarska cesta 1a do naslova Ulica 1. junija 23;« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje. Poudarili so še, da parkirni režim spreminjajo v skladu z narejeno Celostno prometno strategijo Občine Trbovlje, izdelano leta 2017.

Savus

Foto: MP

Prejšnji članekFakinova in Kosovelova ulica zaprti
Naslednji članekPopis škode v Hrastniku