Pustovanje na OŠ Tončke Čeč je že dolgoletna tradicija in pustni torek ni navaden torek, ampak je dan zabav, norčij in maskiranja.

Tudi letos ni bilo nič drugače. Danes v šolo niso prišli učenci, ampak so se na šolskih hodnikih sprehajali kavboji, indijanci, princeske, policaji, gusarji, kuharji, čebelice, pikapolonice, okostnjaki, mačke, tigri, liki iz Harryja Potterja … Tudi učitelji so ostali doma, saj so jih zamenjale Pike Nogavičke, mavrične ribice, morske deklice, čebelje matice, vojakinje in vojaki … Če ste potrebovali svetovalno delavko, vam je svetovala dobra vila in metuljčica. V računalniški učilnici je kraljeval krotilec strašnih dinozavrov, v tajništvu pa ste našli gusarja, mornarko in prijazno mucko. Malico in kosilo vam je postregel pisan metuljček in strašni gusar, učilnice pa bodo danes počistile pridne čebelice.

Pustno rajanje se je že zgodaj zjutraj začelo v razredih, nato pa se je nadaljevalo v šolski telovadnici, ki se je za nekaj časa spremenila v plesno dvorano, saj so maškare plesale, pele in se veselile. Skratka, »norenje« je uspelo. Marsikdo bi si želel, da bi bil vsak torek pustni torek.

Marjana Eberlinc

Foto: Nina Grobljar Vidmar, Maruša Korošec, Klemen Radić


 

Prejšnji članekPrijavnina darilo za dan žena
Naslednji članekIzstop iz sistema, vreden zlata