sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Nogometni klub Zagorje

Ob letošnjem občinskem prazniku Zagorja so podelili občinska priznanja za letošnje leto. Zlato priznanje za številne uspehe in dobro delo z množicami mladih je prejel Nogometni klub Zagorje. Priznanje sta predstavniku kluba Milošu Rogliču podelila župan Matjaž Švagan in predsednik komisije za odlikovanja in priznanja ter podžupan Mitja Adamlje. Nagrajenca predstavljamo z obrazložitvijo priznanja.

»Zgodovina nogometa v Zagorju je pestra in dolga že celo stoletje. Na začetku dvajsetih let so igrali nogomet v delavski Vesni, junija 1923 pa ustanovili Nogometni klub Jupiter. Društvo je bilo že leto kasneje razpuščeno, saj mu je oblast po spopadu z Orjuno očitala propagiranje komunizma. Nogomet se je kasneje igral v klubih, ki so nosila različna imena in dosegala različne uspehe. Tekmovalni vrh je Nogometni klub Zagorje dosegel v letih 1991/92 in 2004/05, ko je nastopal v prvi slovenski ligi.

Po več menjavah igrišč se je klub ustalil na današnjem mestu, kjer je bila na začetku tega stoletja zgrajena tudi tribuna s tisoč sedeži in klubskimi prostori, ki nudijo dobre pogoje za delo. V zadnjem obdobju ob manjših tekmovalnih uspehih članske ekipe navdušujejo uspehi in predvsem številčnost v mlajših selekcijah. V klubu namreč trenira kar 120 otrok, ki v mladinskih selekcijah dosegajo odlične uspehe tudi na mednarodnih turnirjih.

Ob stoletnem jubileju Nogometnemu klubu Zagorje za številne uspehe in dobro delo z množicami mladih podeljujemo zlato plaketo občine Zagorje ob Savi.«

Savus

Foto: Robi Verbajs


 

Isti avtor