Društvo Šola zdravja po treh letih znova začenja z vseslovenskimi srečanji. To so srečanja vseh skupin, na katerih se sodelujejo člani z vseh koncev Slovenije. Društvo Šola zdravja je nevladna organizacija, ki združuje ljudi z namenom izvajanja jutranje vadbe na prostem v vseh letnih časih. Z redno vadbo »1000 gibov« krepijo telo in duha, širijo krog znancev, pridobivajo nove prijatelje in se preko društva vključujejo v lokalne dogodke.

Posebnost Društva Šola zdravja so srečanja vseh skupin, ki jih organizirajo že od leta 2009. Na njih se srečajo člani z vseh koncev Slovenije, saj njihov namen ni le druženje, izmenjava izkušenj, odkrivanje lepot Slovenije, spoznavanje sošolcev iz drugih krajev, širitev dobre volje, marveč tudi dodatna motivacija, da naredijo nekaj dobrega zase in za svoje zdravje.

Do leta 2020 so bila srečanja redna, saj je društvo letno organiziralo tudi do štiri vseslovenska srečanja po različnih krajih v Sloveniji. V Piranu kjer so leta 2009 priredili prvo srečanje, so se naslednjih deset let nadaljevala tradicionalno (vsako zadnjo soboto, ob koncu avgusta ali začetku septembra). Potem je prišlo leto 2020, ko so pripravljali srečanje na Vrhniki in se je vse skupaj ustavilo zaradi pandemije Covida-19. Po treh letih premora so se v Društvu Šola zdravja odločili, da bodo srečanja vseh skupin Šole zdravja ponovno obudili.

Tako se po tem zares dolgem obdobju pripravljajo na vseslovensko srečanje v Beli krajini, od koder prihaja nova predsednica društva Zdenka Kavčič, ki vas prijazno vabi v Vinico: »Vseslovensko srečanje letos bo, in sicer v soboto, 2. septembra v Vinici ob reki Kolpi. Izvedli ga bomo s sodelavci in seveda s pomočjo belokranjskih članov društva ter prostovoljcev. Prireditev se bo začela ob 10. uri s telovadbo »1000 gibov«.

Nadaljevali bomo s kratkimi nagovori ter s kulturnim programom, kjer se bodo predstavili tudi belokranjski folkloristi in tamburaši. Na dogodku bodo različne dejavnosti Centra za krepitev zdravja, Gasilske zveze, Policije, ZIK Črnomelj, v katere se bodo udeleženci srečanja lahko vključili. Na stojnicah bo pestra ponudba belokranjskih rokodelcev. Verjamem, da je pred nami prijeten in nepozaben dogodek, na katerega ste vsi prisrčno vabljeni.«

V Zasavju delujejo vadbene skupine v Trbovljah ter v Zagorju, Kisovcu in Izlakah.

NG

Foto: Društvo Šola zdravja