V Zagorju imajo na zalogi dovolj lesnih sekancev za celo zimo. Ogrevanje bo letos cenejše zaradi znižanja davka na dodano vrednost. Cen ogrevanja niso povišali.

»V Zagorju smo dobro pripravljeni na začetek zimske sezone. Iz mestne kotlovnice z daljinskim ogrevanjem oskrbujemo 970 stanovanj in 87 pravnih oseb. Lesnih sekancev imamo dovolj za celo zimo,« pravi direktor Komunale Zagorje Sandi Grčar.

Ogrevalna sezona se začne, ko se temperature po 21. uri zvečer trikrat zaporedoma spustijo na 12 ali manj stopinj Celzija. Medtem ko se v mnogih drugih občinah v Sloveniji prebivalci bojijo začetka kurilne sezone, ki napoveduje zelo visoke cene ogrevanja, bodo po zagotovilih župana Občine Zagorje ob Savi Matjaža Švagana v Zagorju cene ostale med najnižjimi v Sloveniji. Do konca leta se cena ogrevanja predvidoma ne bo spreminjala in bo ostala ista kot v prejšnji sezoni, je prepričan župan.

V Zagorju je variabilni del cene že nekaj let eden najcenejših v Sloveniji in znaša 42,62 evra na megavatno uro. Še dodatno pa bodo zneski na položnicah za ogrevanje za 13 odstotkov nižji zaradi ukrepa Vlade RS, s katerim znižuje davek na dodano vrednost z 22,5 na 9,5 odstotka.

Savus

Foto: arhiv Savus