Občina Trbovlje se je odzvala na izključitev Nike Barič iz slovenske reprezentance, ki bo nastopala na prihajajočem evropskem prvenstvu v košarki. V sporočilu za javnost so zapisali:

»Nika Barič. Trboveljčanka. Vrhunska košarkarica, katere ime je zagotovo slišal vsak, ki ima vsaj kanček stika s športom. Kljub njenim odličnim uspehom Nika nikoli ne pozabi, od kod prihaja.

Je srčna, zagnana in vztrajna. Kljub uspehom, ki jih niza iz sezone v sezono, pa ostaja skromna in preprosta. Posebno priznanje župana Občine Trbovlje, ki ga je prejela leta 2019, pomeni veliko podporo njenemu delu. Da smo nanjo še kako ponosni pa priča dejstvo, da se je kot prva športnica zapisala na Most športnih junakov na Ledenici v Trbovljah.

Na področju športa je dosegla veliko, čaka pa jo še ogromno vrhunskih uspehov. Prav tako tudi trenerja Damirja Grgića. V to smo prepričani.

Jezi nas dejstvo, da lahko športni birokrati brez stika z realnostjo v svojih slonokoščenih stolpih odločajo o športni karieri ene najboljših športnic Slovenije nasploh.

Zato vama danes ponosno izrekamo vso podporo in obenem sporočamo: Nika in Damir, Trbovlje stojijo za vama!

Kabinet župana«

Savus

Foto: arhiv Savus