Trboveljska košarkarica Nika Barič, kapetanka slovenske košarkarske reprezentance, se je odločila, da bo kariero nadaljevala v Turčiji.

Nika Barič bo zaigrala v ekipi kluba Cukurova iz Mersina, vodilni ekipi ženskega turškega prvenstva. Cukurova ima velike načrte tudi v evropskem pokalu. Barič je v Turčijo prestopila iz ruskega Dimana iz Kurska.

29-letna Nika Barič turške košarkarske dvorane že pozna, sa je tam igrala že v pretekli sezoni v dresih Elaziga. Pred začetkom letošnjega prvenstva pa se je vrnila v Rusijo k Dinamu iz Kurska, kjer je igrala skupaj z reprezentančno soigralko Evo Lisec.

V ruskem prvenstvu je igrala na dvanajstih tekmah (povprečja: 18 minut na tekmo, dobrih 6 točk, 4 podaje in 2 skoka). V evropskem pokalu pa je igrala na 13 tekmah (v povprečju 16 minut, 3 točke in podaje).

Turški Cukurov je ambiciozen klub. V ekipi ima nekaj odličnih posameznic. Trenutno so vodilna ekipa turškega prvenstva, v evropskem pokalu pa lovijo uvrstitev v osmino finala.

Kapetanko slovenske reprezentance je leta 2012 kot 20. na naboru lige WNBA izbrala Minnesot. Za reprezentanco Slovenije igra od avgusta 2008, doslej je zbrala 48 uradnih nastopov.

Savus

Foto: arhiv Savus