sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Nesreče in hrupna glasba

Zasavski policisti so imeli pretekli vikend s prometnimi nesrečami (pet) in kršitvami javnega reda in miru (šest). Ujeli so dva pijana voznika in enega pod vplivom drog, zaprli nasilneža, se ukvarjali s pozabljenim denarjem v bankomatih (dvakrat) in izsiljevanjem preko spleta.


PP Hrastnik

V petek so ustavili voznika osebnega vozila, alkotest je pokazal 0,51 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Zaradi glasne glasbe so intervenirali v Hrastniku, kršiteljici so izrekli opozorilo.

V soboto so posredovali zaradi glasne glasbe v Hrastniku, kršitelja čaka postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo na parkirnem prostoru, voznik ni nudil podatkov udeležencu.


PP Trbovlje

V soboto v jutranjem času so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer je osumljenec pod vplivom alkohola pretepel dve osebi in ju lahko telesno poškodoval. Zaradi suma kaznivega dejanja nasilništva so mu odvzeli prostost, preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.

V dopoldanskem času je neznanec na bankomatu v trgovskem centru v Trbovljah pozabil denar. Lastnika policisti pozivamo, da se z dokazili o lastništvu denarja zglasi na Policijski postaji Trbovlje.

V nedeljo nekaj po 13. uri je na zasavski cesti pri mostu v Trbovljah prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega razvrščanja v križišču. Dva sopotnika v drugem vozilu sta se lažje poškodovala. Povzročitelja čaka prekrškovni postopek.


PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo zaradi povoženja divjadi na cesti Tirna-Zagorje. Policisti so ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

V soboto so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve najdbe denarja na bankomatu v Zagorju.

Obravnavali so dve kršitvi javnega reda in miru v Zagorju. Policisti so kršiteljema izdali plačilni nalog zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

V nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Zagorju. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.


PP Litija

V petek okoli 11. ure so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v naselju Litija. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V soboto so ustavili voznika, ki je nepravilno prehiteval kolono. V postopku je kazal očitne znake, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, odklonil je strokovni pregled. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Okoli 17.30 so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v naselju Breg pri Litiji, v kateri sta bila udeležena voznika tovornih vozil. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Nekaj pred 20. uro je na cesti Ponoviče-Zagorje prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Voznik je pričel prehitevati tovorno vozilo pred seboj brez da bi se prepričal ali lahko to varno stori. Med prehitevanjem je v nasprotni smeri pripeljala voznica osebnega vozila, s katero sta čelno trčila. V nesreči sta se oba lažje poškodovala. Povzročitelja čaka prekrškovni postopek.

Pri opravljanju kontrole v cestnem prometu so kontrolirali voznika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,05 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga postopek o prekršku.

V nedeljo so obravnavali sum kaznivega dejanja izsiljevanja preko spleta, policisti pa o tem še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor