Pretekli teden so imeli policisti v Zasavju kar nekaj dela. Obravnavali so šest manjših prometnih nesreč, štirikrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru. Trikrat so posredovali, ker je padalo drevje na cesto in celo na en avto. Kradli so orodje, gorivo, denar, kradli v trgovini s čevlji, poskušali vlomiti v avto, zlorabili so službeno kartico, ponarejali listine, goljufali preko spleta, grozili, poškodovali premoženje, lak na vozilu in blatnik, izgubili denarnico, bankovec v bankomatu. Našli so bombe iz 2. svetovne vojne, konopljo v stanovanju in očala Police.


PP Hrastnik

V torek so obravnavali trčenje v divjad, sum kaznivega dejanja ponarejanja listin in kršitev javnega rada in miru z glasno glasbo. Izdali so plačilni nalog.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Preverili so pogoje za vožnjo in napisali obvestilo o odstopu od ogleda.


PP Trbovlje

V ponedeljek v popoldanskem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je občan poškodoval premoženje in grozil drugemu občanu. Dejanje je nato ponovil še v večernih urah, zato so mu odredili pridržanje, izdali plačilni nalog, zaradi poškodovanja premoženja pa ga čaka še kazenska ovadba.

V torek v popoldanskem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah. Kršiteljici so izrekli opozorilo.

Na parkirišču v Trbovljah je neznani storilec poškodoval lak na vozilu in s tem lastnika oškodoval za okoli 300 evrov.

V nočnem času je v Trbovljah neznanec na osebnem vozilu poškodoval blatnik, ter s tem lastnika oškodoval za tisoč evrov.

V sredo so prejeli prijavo občana, da mu je neznanec iz odklenjenega avtomobila v Trbovljah ukradel denarnico z vsebino. S tem ga je oškodoval za okoli 400 evrov.

V četrtek so na podlagi odredbe pristojnega sodišča v Trbovljah opravili hišno preiskavo in pri tem zasegli dve rastlini (rastline konoplje) in zavoj, v katerem je bila posušena rastlina, ter stekleničko z neznano tekočino. Za vse zasežene predmete obstaja sum, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi zaseženih snovi bodo izvedli ustrezen ukrep.

V večernem času je na parkirišču v Trbovljah prišlo do prometne nesreče zaradi nepravilnega premika. Pri tem je nastala le materialna škoda. Povzročitelja čaka prekrškovni postopek.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so na Opekarni obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom.

V enem izmed lokalov so obravnavali kršitev javnega reda in miru: Vinjen gost je vznemirjal ostale goste. Izdali so mu plačilni nalog.

Ponoči so obravnavali grožnje s strani neznane osebe.

V jutranjih urah so obravnavali trčenje v lisico na relaciji Zagorje – Kisovec.

V torek je občan naznanil izgubo denarnice z dokumenti.

Obravnavali so tatvino v trgovini s čevlji v vrednosti 100 evrov.

V sredo so na bankomatu v Zagorju našli bankovec.

Občan je na ploščadi v Zagorju našel korekcijska očala znamke Police, očala se nahajajo na PP Zagorje ob Savi.

V četrtek v popoldanskem času, ko so bile nevihte, se je na Izlakah v smeri Trojan podrlo drevo na cestišče. Promet je potekal enosmerno do prihoda delavcev CGP, ki so drevo odstranili.

Prav tako se je na glavni cesti Zagorje – Litija podrlo manjše drevo, promet je potekal enosmerno do prihoda delavcev CGP, ki so drevo odstranili.


PP Litija

V ponedeljek so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Šmartnem pri Litiji, kjer se je vidno vinjen občan neprimerno vedel. Izdali mu bodo plačilni nalog.

V torek so na območju Nove gore našli več eksplozivnih sredstev iz II. svetovne vojne. Bombni tehnik iz NUS je eksplozivna sredstva strokovno uničil.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja goljufije pri naročilu preko spleta. Materialna škoda znaša okoli 600 evrov. Po zaključenem zbiranju obvestil bodo o goljufiji obvestili pristojno državno tožilstvo.

V sredo so obravnavali kaznivo dejanje zlorabe plačilnega sredstva. Z bančno kartico podjetja je neznani storilec opravil več nakupov. Podjetje je oškodoval za slabih 2000 evrov.

Obravnavali so poskus vloma v osebno vozilo. Storilec je z vzvodom poskušal vlomiti v notranjost vozila na voznikovih vratih. Povzročil je za okoli 400 evrov materialne škode.

Na cesti Velika Kostrevnica – Lupinica so obravnavali trčenje v divjad.

V četrtek so na cesti Šmartno pri Litiji – Sobrače obravnavali trčenje v divjad

V okolici Litije so obravnavali vlom v garažo. Storilec je preko noči vlomil v garažo in iz nje odnesel dva kompleta orodja ter 60 litrov goriva. Povzročil je za okoli 250 evrov materialne škode.

Popoldne so policiste obvestili, da je zaradi neurja v koloni pred semaforjem na delovišču v Zgornjem Logu na vozilo padlo drevo. Nastala je materialna škoda, ni pa bil nihče poškodovan.

Savus

Foto: arhiv Savus