Skupina Lagard je objavila novo skladbo in videospot. Člani skupine so po daljšem premoru pripravili glasbeni publiki posebno presenečenje. Posneli so skladbo z naslovom Naša knapovska kri. Ne le to. Nastal je tudi zanimiv videospot, ki so ga posneli na rudniškem muzejskem objektu v Kisovcu.

Člani skupine Lagard Luka Groboljšek (bas, klavir), Peter Jeretina (bobni, timpani) in Tilen Gavranovič (kitara) so skupaj s tekstopiscem in pevcem Urošem Ržišnikom posneli skladbo z naslovom Naša knapovska kri, ki govori o zadnji generaciji rudarjev, ki so še delali v zagorskem rudniku. Poleg Ržišnika skladbo pojejo še štirje rudarji iz vrst enega zadnjih rudarskih zborov v Sloveniji, Loškega glasa iz Kisovca (Drago Korinšek, Uroš Bokal, Jože Grošelj, Miran Kokole).

Skladba, za katero je glasbo napisal basist zasedbe Luka Groboljšek, besedilo pa Uroš Ržišnik, nosi posebno sporočilo in je zato tudi aranžmajsko zelo bogata. Skupini se je pridružilo več kot dvajset glasbenikov, skupaj so uspeli pričarati nekaj najboljšega, kar so Lagardovci doslej objavili.

Člani zasedbe Lagard pa so za to skladbo posneli tudi svoj prvi videospot. Kot prvi so zaigrali na vrhu rudniškega stolpa v Kisovcu in marsikomu od mimoidočih narisali nasmeh na obraz. Po dolgem času so na vrhu stolpa zopet zaplapolale rudarske zastave, v daljavo je odmeval knapovski napev, v zraku pa je bilo moč čutiti ponos in veselje vseh sodelujočih, ki so poskrbeli, da se rudarska zgodba in hkrati zgodba zasedbe Lagard še ne bo kmalu končala.

Pri snemanju skladbe so sodelovali še naslednji glasbeniki: Danijela Djordjević, Metka Udovč, Klemen Benko, Petra Hafner, Andreja Ravnikar, Jernej Rotar, Ante Rota, Luka Tomažin, Sašo Kuder in Jernej Pikel. Videospot je režiral Gašper Plevel, uporabili so posnetke Zagorja, ki jih je z dronom naredil Tomaž Zupan, in posnetke iz rudnika, ki jih je naredil Marko Kraševec.

Savus

Foto 1 (naslovna): Lagard in pevci na stolpu. Foto: Tomaž Zupan

Foto 2: Spredaj iz leve Lagard (Tilen Gavranovič, Luka Groboljšek in Peter Jeretina), zadaj iz leve pevci (Drago Korinšek, Uroš Bokal, Jože Grošelj, Miran Kokole in Uroš Ržišnik). Foto: Tomaž Zupan

Foto 3: Uroš Ržišnik. Foto Gašper Plevel