sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Napihala je 0,64 mg/l

Zasavski policisti so imeli pretekli vikend v Zasavju največ dela s prometnimi nesrečami (sedem), kar šest so jih zabeležili v zagorski občini. Obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru, nesrečo pri delu, spletno goljufijo, vsiljivo beračenje, kurjenje odpadkov, najdenim telefonom. Padec z drevesa se je izkazal za padec s kros motorja, v Trbovljah je voznica napihala kar 0,64 mg/l, omamljen voznik avta pa se je na Marnem po divjanju pred policisti z ukradenim vozilom zaletel v objekt.


PP Hrastnik

Policisti so obravnavali prijavo najdenega mobilnega telefona znamke LG črne barve, ki ga je lastnik pozabil med taksi prevozom.

V soboto so dvema občanoma zasegli zeleno rjavo posušeno rastlino, za katero sumijo, da je prepovedana droga konopljam, ki so jo poslali v analizo. Po pridobitvi rezultatov sledi ustrezen ukrep.

V nedeljo so prejeli obvestilo, da je nekdo padel iz drevesa in si poškodoval nogo. Policisti so ugotovili, da je občan na travniku padel s kros motorjem in se pri tem huje telesno poškodoval. Njegovo življenje ni ogroženo.


PP Trbovlje

V petek so policisti obravnavali nesrečo pri delu v podjetju na območju Trbovelj, kjer se je oseba lažje poškodovala pri opravljanju servisnih del na grelni napravi.

Obravnavali so prijavo uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Neznani storilec je z nakupom preko spleta oškodoval prijaviteljico za nekaj deset evrov.

V nočnem času so obravnavali prometno nesrečo kot kaznivo dejanje nevarne vožnje. Voznik ukradenega osebnega avtomobila s potniki v vozilu ni ustavljal na zvočne in svetlobne znake policije, pri tem pa je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz ceste in trčil v objekt na območju Marnega. Voznik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.13 mg/l, prav tako je hitri test pokazal, da je vozil pod vplivom mamil. Vozilo je bilo ukradeno na območju Šentjurja. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja, zbrali obvestila, zoper voznika pa bo podana kazenska ovadba.

V soboto so obravnavali prijavo vsiljivega beračenja na območju ene izmed trgovin v Trbovljah. Državljanki Romunije so izdali plačilni nalog.

Obravnavali so prijavo kurjena odpadkov na območju Bevškega. Kršitelja bodo predali drugemu prekrškovnemu organu.

Ustavili so voznico osebnega vozila, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,64 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Voznico čaka še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Kršiteljema so izdali plačilni nalog.


PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo divjadi na Vidrgi. Policisti so udeležencu izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo pri Spodnjih Izlakah. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču v Kisovcu. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Obravnavali so prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesar na Trojanah.

V nedeljo so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo zaradi povoženja kamenja na glavni cesti Litija-Zagorje. Policisti so v obeh primerih udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor