Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in predstavnik Regionalnega centra NVO Kristijan Adamlje sta naj prostovoljki Zagorja v petek, 29. januarja, slovesno izročila priznanje, ob tem pa sta poudarila pomembnost prostovoljnega dela tako za občino Zagorje kot za življenje v širši skupnosti.

Regionalni center NVO je sredi novembra lani objavil javni natečaj Prostovoljec zasavske regije 2020, za izbor najzaslužnejših prostovoljk, prostovoljcev in prostovoljskih organizacij iz zasavske regije. Največ glasov iz Zagorja je med posamezniki zbrala Cvetka Drnovšek, ustanoviteljica in predsednica Društva za zdravilne rastline Zasavje, ki je odgovorna za koordinacijo aktivnosti in vodenje organizacije.

V okviru organizacije izvajajo najrazličnejše delavnice in programe v povezavi z zdravilnimi rastlinami. Eden njihovih vidnejših projektov je t. i. Zeliščni vrt tete Johance, ki so ga uredili v Zagorju. Cvetka Drnovšek kot prostovoljka sodeluje še v programih Zasavske ljudske univerze, VDC Zagorje, Vrtca Zagorje, Doma starejših Tisje. Za navedene organizacije izvajajo tečaje, delavnice, organizirajo čajanke in druženja, v Domu Tisje je pomagala zasaditi tudi zeliščni vrt. Je srčna prostovoljka z veliko energije in zanosa. Njena prizadevanja za mnoge pomenijo večjo kvaliteto življenja, otroci pa so z njene strani  deležni dragocenega znanja, izkušenj in dogodivščin. Cvetka Drnovšek je za svoje delo prejela tudi srebrno plaketo – priznanje Občine Zagorje ob Savi.

Savus

Foto: arhiv Savus