Naj dijak Slovenije je Domen Drobež, ki obiskuje 4. letnik Srednje šole Zagorje, program zdravstvena nega.

Petek, 4. februar 2022, je bil za Srednjo šolo Zagorje poseben dan. Ta dan je v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport potekala prireditev Naj dijak/dijakinja, ki jo je organizirala dijaška organizacija Slovenije. Naj dijak Slovenije je postal Domen Drobež, ki obiskuje 4. letnik Srednje šole Zagorje, program zdravstvena nega.

Namen projekta, ki je letos potekal že osmič, je izbrati aktivne dijake, ki so uspešni ne le na učnem področju, ampak se v prostem času ukvarjajo tudi z različnimi obšolskimi dejavnostmi.

Domen Drobež je odličen dijak, vedno pripravljen sodelovati v različnih projektih tako v šoli kot svojem prostem času. Je odličen glasbenik, prostovoljen gasilec, humanitarec, športnik, ambasador trajnostnega razvoja, ljubiteljski krosist, član ekipe Prve pomoči Zagorje … Domen je lahko vzor številnim mladim, kako kvalitetno in uspešno preživljati svoj prosti čas.

Na Srednji šoli Zagorje so ponosni nanj. Iskrene čestitke, Domen, in vse dobro v življenju. Izzivov mlademu dijaku prav gotovo ne bo manjkalo.

Savus

Foto: SŠ Zagorje in osebni arhiv