ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Na jamatlonu letos country

Zdaj je jasno. Na Jamatlonu bo v soboto sodelovalo 33 ekip iz celotne Slovenije. Zadnja se je prijavila ekipa slovenskih županov, ki jo bo vodil domačin, župan Hrastnika Marko Funkl.

Prijavljenih 118

Prijavljenih je 118 jamatlonk in jamatloncev. Tokrat so v majhni prednosti moški, saj je prijavljenih 62 jamatloncev in 56 jamatlonk. Ampak ni hudič, da ženske ne bodo v jami glasnejše. Predvsem pa se jih bo bolj razveselil Perkmandeljc.

Agencija za sramoto in slab vtis

Na jamatlonu so se v zadnjih dneh prijavile ekipe z zanimivimi imeni: Agencija za sramoto in slab vtis, Vlaki so jaki!, Nore Zasavke, Strips in Burgermajstr. Torej bo tudi na 14. jamatlonu odločitev, katerim ekipam gredo priznanja za najbolj izvirno ime ekipe, težka. Še težjo odločitev bo verjetno imel Perkmandeljc, ki podeljuje priznanje Hoznšajzer tisti ali tistemu, ki je v jami najbolj prestrašen. Iz seznama prijavljenih je razvidno, da je kar nekaj novincev med jamatlonkami in jamatlonci. No, nekaj pa je veteranov, še najbolj izstopajo punce iz ekipe Vesele huntarce, ki so se doslej udeležile vseh jamatlonov.

Doslej 2500

Jamatlona se je do sedaj udeležilo že 2500 navdušenih jamatloncev, ki so bili s prireditvijo vedno zadovoljni. Na zimskem jamatlonu so sodelovali udeleženci iz 13 držav, celo iz Vietnama, tokrat so udeleženci samo iz Slovenije.

Udeležencem bodo organizatorji merili čas, a nagrajeni ne bodo tisti najhitrejši ali tisti najpočasnejši, temveč tisti, ki se bodo najbolj približali povprečnemu času. Ker je na jamatlonu važno tovarištvo, druženje, dobra volja in smeh.

Organizatorji Jamatlona želijo s to rekreativno pustolovščino vrniti vsebine opuščeni rudniški infrastrukturi, rudnik pa po zaprtju približati sedanjim in bodočim generacijam.

Nagradili bodo najbolj simpatično in simpatičnega udeleženca (priznanje Jamska kura in Luftrajder), pa najbolj izkušeno in izkušenega (nagrada Domfrca in Pik as). Vsi udeleženci bodo prejeli tudi vrečke z zanimivo vsebino.

Anti stres

Po opravljenih nalogah v jami se bodo udeleženci pomerili še v metu bata škornja rikverc v kuolmkišto, pojedli knapovsko malico, ki jo bodo pripravili v Gostišču Kum Zagorje, potem pa si bodo pred podelitvijo priznanj ogledali še plesni nastop članic Kulturnega društva ples za stres – anti stres. Punce plešejo na country glasbo.

Savus

Foto: arhiv Jamatlona


 

Isti avtor