Na Zimski jamatlon 2022, ki bo letos v soboto, 3. decembra, je prijavljenih 81 ekip z 298 udeleženci, med njimi je 138 žensk in 160 moških. Obeta se izjemno prijetno doživetje. Perkmandeljc si mane roke.

Med zadnjimi ekipami, ki so se prijavile, so: Uvjleki (kar tri ekipe), Bob šmorn; Car, kral, paver, šišo; M@ko&Vafi, Pocukrane šnite, Ne rabiš, Rabim, Tjaša na kubik, Skellingtons.

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Hrastnik, Dol pri Hrastniku, Plesko, Trbovlje, Dobovec, Zagorje, Kisovec, Izlake, Čemšenik, Čolnišče, Tirna, Litija) in iz naslednjih krajev: Artiče, Bled, Borovnica, Brezovica pri Ljubljani, Buče, Gabrke, Grahovo pri Cerknici, Godovič, Grosuplje, Griže, Herinja vas, Jesenice, Kamnik, Kolovrat, Koper, Kranj,  Ljubljana – Polje, Ilirska Bistrica, Laško, Laze, Laze v Tuhinju, Ljubljana, Loka pri Zidanem Mostu, Luče, Maribor, Medvode, Mokronog, Nova Gorica, Orehova vas, Planina pri Sevnici, Podčetrtek, Polzela, Ponikva, Preddvor, Ptuj, Rače, Sladki vrh, Slatina v Rožni dolini, Sovodenj, Stara Cerkev, Stara Loka, Šempas, Šempeter, Škofljica, Šoštanj, Tabor, Velenje, Verdun pri Uršnih selih, Vransko, Vrhnika, Zavrh nad Dobrno, Zdole, Zgornja Besnica, Zgornje Pirniče, Zminec, Zreče, Žabnica, Žiganja vas, Žirovnica, Žlebe.

Kim, Tania in Stephanie se bodo pripeljale na Jamatlon iz Proseka pri Trstu v Italiji. Iz ZDA pride Oceane, iz Francije Jeanne, Louis, Aurelien, Tanguy, Emilie, Ange in Dorian, iz Nemčije Lukas in Jakob, iz Španije Sergi, Fernando, Alexander, Javier in Irene, iz Makedonije pa Ema in Viktor. No, tam so doma, pridejo pa iz Ljubljane, kjer so na študentski izmenjavi.

Torej, v soboto se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po jami pa koncert Neve M. Hafner, razstava o uporništvu, prikaz dela z defibrilatorjem, met bata škornja rikverc v kuolm kišto, golaž in pir, fešta …

Savus

Foto: arhiv Savus