Prijave na dvanajsti jamatlon, najboljšo adrenalinsko preizkušnjo v Sloveniji (in širše), se pridno polnijo. Organizatorji obljubljajo poleg tovarištva, adrenalina, smeha in zabave tudi koncert.

Jamatlon poteka pod zemljo, po rudniških rovih pod Trbovljami in Hrastnikom. Udeleženci morajo preteči ali prehoditi več kot 5 km jame, pri tem pa se soočijo tudi s številnimi knapovskimi ovirami, ki pomagajo krepiti tovarištvo. Da je še bolj pestro, pa poskrbi tudi navihani rudniški škrat Perkmandeljc.

Na Zimski jamatlon 2019 je prijavljenih že 109 adrenalinskih navdušencev, ki se bodo 7. decembra podali globoko pod zemljo. Če gre sklepati iz strukture prijavljenih, so ženske pogumnejše od moških – jamatlonk je namreč več kot polovica. Ekipe nosijo zanimiva imena, kot so Purflmagacinarji, Kuolmi mejbi, Sprifane žvirce, Andrejevi angelčki in drugo.

Na Zimskem jamatlonu bo nastopila tudi vokalna skupina Knapovske punce.

Zavod Savus prihodnje leto poleg jamatlona in Rudarskega teka 8. marca organizira tudi tek Punce v jami, ki je namenjen samo predstavnicam ženskega spola. Prijave so že odprte.

Savus

Foto: Branko Klančar