sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Mobilnik na strehi

Zasavski policisti so pretekli vikend obravnavali štiri prometne nesreče, dvakrat so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru, ukvarjali so se še z alkoholizirano voznico, poškodbo laka, tatvino v trgovini, kamenjem na vozišču, sporom okrog parcel, tatvino registrske tablice, spletno goljufijo, prevaro pri nakupu mobilnika in z najdenim mobilnim telefonom v Zagorju.


PP Hrastnik

V soboto so obravnavali sum kaznivega dejanja pri nakupu mobilnega telefona preko spleta.

Obravnavali so prometno nesrečo na parkirnem prostoru ene izmed trgovin v Hrastniku, kjer je povzročitelj poškodoval vozilo in ne da bi nudil podatke odpeljal s kraja nesreče.


PP Trbovlje

V petek so obravnavali poškodovanje laka vozila na parkirnem prostoru v Trbovljah. Neznani storilec je z dejanjem lastnika oškodoval za približno 300 evrov.

Pri kontroli cestnega prometa so ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila pod vplivom alkohola (0,30 mg/l). Začasno so ji odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

V soboto so obravnavali spletno goljufijo. Neznani storilec je oškodovanca oškodoval nekaj tisoč evrov.


PP Zagorje ob Savi

V soboto so policisti posredovali zaradi kamenja na vozišču ceste Litija-Zagorje, ki so ga odstranili z vozišča.

Obravnavali so prijavo kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo, policisti kršitve niso ugotovili.

V nedeljo so našli mobilni telefon v Zagorju ob Savi, ki ga je neznana oseba pustila na enem izmed parkiranih osebnih avtomobilov. Policisti pozivajo lastnika, da se z dokazili o lastništvu oglasi na Policijski postaji Zagorje ob Savi.


PP Litija

V petek so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Litiji.

Na zaprosilo občana so posredovali zaradi spora glede delitve parcel, elementi kaznivih ravnanj niso bili zaznani.

Okoli 17.30 so policiste obvestili o prometni nesreči na glavni cesti od Litije proti Ljubljani. Voznik osebnega vozila je vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v vozilo voznice, ki je vozila nasproti. Po trčenju ga je odbilo še v vozilo voznice, ki je prav tako vozil v nasprotni smeri povzročitelja. V nesreči se je potnica v tretjem vozilu huje poškodovala, vendar njeno življenje ni ogroženo. V nesreči so se lažje poškodovali še vsi trije vozniki in ena potnica. Povzročitelja čaka kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Okoli 1. ure so policiste obvestili o prometni nesreči na relaciji od Šmartnega pri Litiji proti Veliki Kostrevnici, v kateri je bil smaoudeležen voznik osebnega vozila. Voznik je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v brežino, nato pa po nekaj metrih še v oporni zid. V nesreči se je lažje poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,18 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Čaka ga prekrškovni postopek in obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto dopoldan so policiste obvestili o sumu kaznivega dejanja tatvini v eni izmed trgovin v Litiji. Policisti so z zbiranjem obvestil odkrili osumljenca, ki bo bogatejši za kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je trčil v predmet na cesti.

V nedeljo so obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine registrskih tablic.


Savus

Foto: PP Zagorje


 

Isti avtor