Mladinska kolesarska ekipa, katere član je tudi Trboveljčan Leon Klopčič, je pretekli vikend nastopila na štiridnevni cestno kolesarski dirki Giro della Lunigiana v Italiji. Dirka slovi kot izjemno zahtevna, zato na start vedno privabi najboljše kolesarje v mladinski kategoriji.

Slovenska reprezentanca v postavi Natan Gregorčič, Martin Eržen, Leon Klopčič, Aljaž Turk, Marcel Skok in Jaka Marolt je na dirki dobro vozila predvsem na dveh etapah. V prvi, 91 kilometrov dolgi etapi, sta se Skok in Gregorčič uspela priključiti ubežni skupin, slednji je s slabima dvema minutama zaostanka etapo končal na solidnem 13. mestu.

Drugi in tretji dan naša ekipa zaradi tehničnih težav ni dosegla vidnejših rezultatov, zato pa je več zadovoljstva prinesla zadnja, 97 kilometrov dolga etapa. Znova je bil najbolj uspešen Natan Gregorčič, ki je v sprintu zasledovalne skupine osvojil odlično 4. mesto in tako za las zgrešil zmagovalni oder.

»V splošnem je forma reprezentantov pred največjo dirko v sezoni na visokem nivoju, zato se lahko veselimo zaključka sezone. Pred svetovnim prvenstvom bo mladinska reprezentanca nastopila še na enodnevni dirki prve težavnostne kategorije Trofeo Buffoni v Italiji,« so še dodali v sporočilu za javnost.

Savus

Foto: osebni arhiv