ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Miga Jazz Band na petkovih večerih

Zadnji petkov večer so na ploščadi v Zagorju glasbeno popestrili člani zasedbe Miga Jazz Band iz Zagorja v zasedbi: Gregor Troha (bas, šef), Lovro Lezič (trobenta, vokal in dežurni pripovedovalec), Nejc Herman (klarinet, rezervni pripovedovalce), Matic Ajtič (saksofon), Blaž Živko (pozavna), Miha Plantarič (kitara) in Peter Jeretina (bobni).
Miga Jazz Band je standardna dixieland zasedba, ki se je prvič sestala konec leta 2013. Zaradi pomanjkanja dixielandovske glasbe v našem okolju se je skupina prijateljev odločila, da sestavi standardni sestav, ki se včasih malenkost spremeni, če kdo od stalnih članov slučajno ne more na oder.

Zasedba igra standardne dixieland komade, tudi na koncertu v Zagorju so obiskovalci uživali v njih. Precej repertoarja priredijo člani sami. Ker so vsi člani aktivni glasbeniki tudi v drugih skupinah in stilih, radi poleg dixielanda zaigrajo tudi kakšno drugo jazzovsko zvrst. S takšnim programom so se izkazali tudi tokrat. Vsi so blesteli v skupnem igranju, sound je bil na trenutke briljanten, še posebej pa takrat, ko so imeli priložnosti za solistične vložke. Zato ne čudi, da je dežurni spiker Lovro Lezić (mimogrede: pred kratkim je postal ponosni lastnik vozniškega dovoljenja), od poslušalcev iztisnil vsaj pet bisov. Med drugim je zagrozil, da bodo, če ne bo pravega aplavza, igrali celo noč. Ali nekaj takega. In aplavzi so si sledili vse do desetih, ko je bil koncert bolj kot ne nasilno prekinjen. Pa ne zaradi poslušalcev, verjetno bolj zaradi »policijske ure«. Vsekakor so ploščad zadovoljni zapuščali vsi: glasbeniki, ki so uživali v igranju, poslušalci, ki so uživali v poslušanju in nenazadnje tudi otroci, ki so uživali v slalomiranju med barvnimi curki vode na čudovitem vodometu. Domov so torej vsi odšli v bistvu mokri (glasbeniki prepoteni, starejši obiskovalci odžejani, otroci pa politi z vodometom) in zadovoljni.

Še to o dogajanju na koncertu. Nejc Herman je res izjavil, da so člani zasedbe vsaj od Trbovcev boljši. Ampak samo zaradi tega, ker tam nimajo jazz zasedbe. Lahko pa tudi zaradi česa drugega, česar pozorni spremljevalec dogajanja pač ni mogel ujeti v mislih virtuoza na klarinetu.

Delavski dom Zagorje bo v okviru petkovih glasbenih večerov pripravil še dva koncerta, 18. avgusta koncert Midnight Banda in Toma Juraka, 1. septembra pa predstavo Zapeto v dvoje Neve Marn Hafner in Mihaela Strniše.

ZT

Isti avtor