nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

MePZ Izpod Svete gore

V Zagorju ob Savi so 3. februarja na osrednji občinski slovesnosti v Delavskem domu Zagorje podelili najvišja občinska kulturna priznanja, poimenovana po dramatiku Slavku Grumu. Plaketo dr. Slavka Grume je za uspešno desetletno delo prejel Mešani pevski zbor Izpod Svete gore. Priznanje je podelil požupan občine Zagorje Mitja Adamlje.

Objavljamo obrazložitev nagrade: »Priznanje dr. Slavka Gruma je za uspešno prvo desetletje delovanja prejel Mešani pevski zbor Izpod Svete gore. Zbor je bil ustanovljen marca 2013, slabo leto kasneje se je vključil v Kulturno društvo Mlinše. Zbor od začetka vodi Peter Razpotnik. Skupina je izjemno dejavna in beleži po deset in več nastopov letno.

V domačem kraju nastopajo na različnih proslavah in prireditvah, vključujejo se v delo drugih sekcij, redno pojejo v združenem zasavskem pevskem zboru in samostojno na nekaterih drugih dogodkih v občini, udeležujejo se območnih pevskih revij, kjer se jim je nazadnje uspelo uvrstiti na regionalno tekmovanje. Povezani so z več pevskimi zbori ter drugimi društvi in sodelujejo na različnih humanitarnih prireditvah.«

Savus

Foto: Robi Verbajs


 

Previous article
Next article

Isti avtor