Marjeta Hribar bo v začetku aprila v Nacionalnem muzeju znanosti in tehnologije v Milanu prejela mednarodno nagrado Leonarda da Vincija.  Slavnostna podelitev bo potekala ob prisotnosti zbirateljev, novinarjev, politikov in likovnih kritikov, ki bodo zgodbo Kuolmi ponesli še naprej.

Nagrada je rezervirana za umetnike, ki s svojim umetniškim prispevkom prispevajo in vplivajo na svet, ter s svojim delom naredijo spremembo v svetovnem merilu. »Sporočilo o tem, da sem postala prejemnica nagrade, je prišlo kot strela iz neba, presenečenje je bilo popolno in veselje neskončno,« je ob tem povedala Marjeta Hribar.

»Nagrada naj bi bila simbolno priznanje javnosti za pomembno umetniško kariero, kar mi osebno neizmerno veliko pomeni,« je zapisala Hribarjeva v sporočilu za javnost in dodala: »Veseli me, da četudi se meni zdi, da sem zabubljena v svojem ateljeju, v svojem mehurčku ustvarjanja nekako ustvarim svoja dela na način, da sama od sebe znajo pripovedovati zgodbo in da le-ta odmeva po svetu. Moja želja je, da dam premogu novo življenje in sedaj se mi zdi, da kar glasno poje svoj napev, kajti drugače do te nagrade ne bi prišlo.«

Savus

Foto: osebni arhiv


 

Prejšnji članekVozilo je gorelo
Naslednji članekRazpisi v občini Zagorje