V soboto, 16. septembra, je na Ljubljanici potekala finalna tekma slovenskega pokala za mlajše kajakašice in kajakaše. Med več kot sto tekmovalci je bila uspešna tudi deseterica tekmovalcev KK TKI Hrastnik.

Hrastniški kajakaški naraščaj se je ponovno izkazal. Med starejšimi dečki je bil tretji Luka Žagar, Šesti Matic Ristovnik, sedmi Benjamin Vretič, 20. pa Janez Flere. Med mlajšimi dečki je Lan Železnik osvojil osmo mesto, Lovro Jesenšek je bil 24., Anej Meh pa 30.

Med mlajšimi deklicami je Nola Kauzer osvojila drugo mesto. Med cicibani pa je bil deveti Aleksander Vretič, 24. pa Anej Turudič.

Ker je bila to zadnja tekma slovenskega pokala za mlajše kategorije, so po njej razglasili tudi zmagovalce posameznih kategorij. Skupni zmagovalec slovenskega pokala v kategoriji starejših dečkov je Hrastničan Luka Žagar. Pokal za drugo mesto v skupni uvrstitvi pa je med mlajšimi deklicami osvojila hrastniška tekmovalka Nola Kauzer.

Za uspešno tekmovalno prihodnost hrastniškega kluba se nam torej ni bati, naš najboljši kajakaš (tudi najboljši slovenski vseh časov) Peter Kauzer pa v naslednjih dneh pričenja z tekmovanjem na svetovnem kajakaškem prvenstvu na olimpijski progi v Londonu. »Srečno Kapsl!« mu želimo!

Matej Kaiser

Foto: Branko Žagar