Policisti so na območju Zasavja v zadnjih 72 urah obravnavali nekaj manjših prometnih nesreč. Kaj vse se ne dogaja na zasavskih cestah in ulicah. Pod Trojanami je nekdo zbil psa, na Dolu sta kresnila motorist in kombi zaradi nepravilnega prehitevanja, v Hrastniku pa je alkoholizirana voznica »napadla« odbojno ograjo. In pobegnila. Ne daleč. Poleg tega so se ukvarjali še z najdeno registrsko tablico, suhim deblom na vozišču, vlomom v klet, kar trikrat s prevelikim hrupom, odstranjevali pa so tudi veje iz ceste in ujeli lokostrelca, ki je napenjal lok tam, kjer ne bi smel.

PP Zagorje ob Savi

Na PP Zagorje je občanka prinesla najdeno registrsko tablico. Poslali so jo na pristojno upravno enoto.

Občan je obvestil policijo, da je z osebnim avtomobilom na relaciji Trojane-Orehovica zbil večjega rjavega psa. Policisti so nesrečo zabeležili v uradni zaznamek. Psa niso našli.

Patrulja je odšla posredovati na glavno cesto na območju PP Trbovelj zaradi suhega debla na vozišču. Policisti so odstranili večjo vejo, cesta je bila nato normalno prevozna.

Policisti so obravnavali dve kaznivi dejanji. Neznani storilec je vlomil v kletna prostora in odnesel ročno in baterijsko orodje.

Policiste so obvestili, da se iz bloka sliši hrup. Ugotovili so kršitev javnega reda in miru ter izvedli ustrezen ukrep.

Prav tako so jih obvestili o glasni glasbi. Zaradi kršitev javnega reda in miru oz. motenja nočnega miru in počitka so ustrezno ukrepali.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in povzročitelju izdali plačilni nalog.

Prav tako so ukrepali zoper kršitelja, ki je kršil določila zakona o orožju, saj je z lovskim orožjem streljal izven lovišča.

PP Hrastnik

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na Dolu pri Hrastniku med voznikom kombiniranega vozila in motoristom. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja motorista. V nesreči je bil motorist lahko telesno poškodovan, na vozilih je nastalo za okoli 100 evrov materialne škode.

Policisti so moškemu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo, če bodo rezultati pozitivni, sledi pa ustrezen prekrškovni postopek.

Policiste so obvestili o prometni nesreči s pobegom. Nekdo naj bi z vozilom poškodoval odbojno ograjo. Policisti so izsledili voznico osebnega vozila, ugotovili so, da je vozila pod vplivom alkohola. Zoper voznico bodo izvedli hitri postopek ter podali obdolžilni predlog. V nesreči je nastalo za okoli  300 evrov škode.

Policiste so obvestili o glasni glasbi. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Savus

Fotografija je simbolična.

Prejšnji članekCankarji v 2019/20
Naslednji članekV Zasavju se ne tare dopustnikov