Lions klub Trbovlje je v zadnji četrtini leta 2021 kljub zaostrenim pogojem in prepovedim prireditev skušal slediti svojemu poslanstvu, to je pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. Člani so sodelovali pri nekaj aktivnostih, najzahtevnejša in logistično najtežja pa je bila ob koncu decembra, ko so organizirali 100 brezplačnih kosil za socialno šibke družine in posameznike.

Klub je doniral sredstva za material (okoli 1035 evrov), pri Martinu in pri Bigmanu so jih brezplačno skuhali, za pravočasen razvoz pa so poskrbeli člani PGD Trbovlje mesto. Sodeloval je tudi trboveljski CSD, ki je poskrbel, da so šla kosila na prave naslove, in Območna organizacija Rdečega križa Trbovlje. Topel obrok je vseboval juho, meso, prilogo in sladico in ga je bilo mogoče tudi pogreti. Gasilci so vse obroke pravočasno dostavili in razveselili številne družine in posameznike. Vse aktivnosti sta vodila Jurij Kolenc in predsednik kluba Miro Pirnar.

To pa ni bila edina dobrodelna aktivnost. Pred tem je nekaj članov LK doniralo svoj BON21 (650 evrov) za nakup delovnih zvezkov in učbenikov in s tem so malo razbremenili starše ob začetku novega šolskega leta. Kasneje, ko so se zdravstvene razmere spet zaostrile, je klub doniral tudi 7000 otroških zaščitnih mask, ki so jih dobili osnovnošolci v Trbovljah in Hrastniku. Vrednost nakupa je bila 1190 evrov.

Tretja donacija v višini 500 evrov pa je bila namenjena Dušanu Jesenšku, slepemu pisatelju, ki je napisal že drugo knjigo in mu je LK  Trbovlje pomagal, da je šla knjiga lahko v tisk.

Člani LK Trbovlje si v novem letu želijo, da bi se razmere umirile, da bi se lahko družili, organizirali kakšno dobrodelno prireditev in tako sledili poslanstvu vseh lionsov: Pomagamo.

LKT

Foto: arhiv Lions kluba Trbovlje